Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα, με το μυστήριο να πυκνώνει γύρω από το ποιος εκ των δύο 22χρονων, πάτησε τελικά τη σκανδάλη. Οι δύο νεαροί βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που μοιάζει να έχει βγει από αστυνομικό θρίλερ: έναν επιστάτη και τον ιδιοκτήτη κάμπινγκ νεκρούς, έναν δράστη που ομολόγησε, κι έναν δεύτερο που κατονομάζεται ως εκτελεστής, αλλά αρνείται κάθε εμπλοκή.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα κακοποίησης από τον 68χρονο επιστάτη και πως το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα παλιάς αντιπαράθεσης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο φίλος του -ο 22χρονος που φέρεται να σήκωσε το όπλο- συμμετείχε μόνο ως συνοδός, οδηγώντας το σκούτερ. Από την άλλη πλευρά, οι συγγενείς του φερόμενου εκτελεστή δηλώνουν σοκαρισμένοι και επιμένουν ότι «δεν ήξερε και μπλέχτηκε», υπονοώντας πως ο νεαρός χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί ο πραγματικός ένοχος.
«Δεν ήξερε και μπλέχτηκε. Ο φίλος του είχε προηγούμενα με το θύμα», λέει συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως εκτελεστή της μυστηριώδους διπλής δολοφονίας. Η οικογένεια επιμέμει πως δεν ήταν εκείνος που σήκωσε το όπλο και αφαίρεσε τη ζωή δύο ανθρώπων.
«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι έτσι. Ο φίλος του πήγε να τα ρίξει στον ξάδερφό μου. Προφανώς εκείνος δεν ήξερε κάτι και μπλέχτηκε. Εμείς που το ξέρουμε αυτό, έτσι λέμε. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με το θύμα», λέει το συγγενικό πρόσωπο του 22χρονου φερόμενου εκτελεστή.
«Ο φίλος του είχε πάει και τον Σεπτέμβριο να τον απειλήσει»
Αλλά και οι γονείς του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα κάτω από το σπίτι του στην Καλλιθέα, αδυνατούν να πιστέψουν όσα έχουν βρει την οικογένειά τους.
«Η μητέρα του ζει στο εξωτερικό, γιατί είναι Αγγλίδα. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί ο ξάδερφός μου, δεν ήξερε το θύμα. Ο φίλος του είχε προηγούμενα με το θύμα είχε πάει και τον είχε απειλήσει άλλες δύο φορές. Ο φίλος του είχε πάει και τον Σεπτέμβριο να τον απειλήσει», είπε στη συνέχεια η συγγενής του 22χρονου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού.
Αλλά και έτερο συγγενικό πρόσωπο από το περιβάλλον του πατέρα του 22χρονου φερόμενου ως εκτελεστή κάνει λόγο για ένα πολύ καλό, ήσυχο και εργατικό παιδί. «Ο ανιψιός μου αποκλείεται να το έχει κάνει αυτό. Είναι πολύ ήσυχο παιδί. Πέφτω από τα σύννεφα», αναφέρει η θεία του.