Για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες προειδοποίησε η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.
Μιλώντας στο ΕΡΤnews, σημείωσε πως ακόμη και στην Αθήνα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη, ενώ τόνισε πως λόγω του πλαφόν στο κέρδος που αποφάσισε η κυβέρνηση, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβουν σε κινητοποιήσεις.
Η Μ. Ζάγκα τόνισε πως η κατάσταση στην αγορά είναι εξαιρετικά κρίσιμη λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και των επιθέσεων σε δεξαμενόπλοια και εκτίμησε ότι οι τιμές θα τραβήξουν την ανηφόρα μέχρι το τέλος του μήνα, προβλέποντας πως η απλή αμόλυβδη μπορεί να ξεπεράσει το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο και στα αστικά κέντρα, κάτι που έχει ήδη συμβεί στην περιφέρεια και τα νησιά.
«Τα τιμολόγια που παραλαμβάνουμε τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν καθημερινή αύξηση από 1 έως 3 λεπτά. Το παιχνίδι θα σκληρύνει και δεν προβλέπεται καμία κάμψη των τιμών στο άμεσο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.
«Φοβάμαι ότι το diesel μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει την αμόλυβδη», πρόσθεσε.
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις
Η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών εξέφρασε και την δυσαρέσκεια των βενζινοπολών για τα μέτρα της κυβέρνησης με το πλαφόν στο κέρδος, το οποίο χαρακτήρισε «πονηρό».
Όπως εξήγησε, το μικτό περιθώριο κέρδους που ορίστηκε στα 12 λεπτά, στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε μόλις 9,5 λεπτά καθαρά, γεγονός που έχει ξεσηκώσει τον κλάδο.
«Είμαστε όλοι ενωμένοι, χωρίς χρώματα και σημαίες εταιρειών. Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις γιατί δεν μπορεί όλα να πέφτουν στις πλάτες μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή των διαμαρτυριών θα ληφθούν άμεσα.


