Η «δημοκρατία» είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο ενημέρωσης που έχει ασχοληθεί τόσο συστηματικά και αδιάκοπα με την περιβόητη «συνταγή» την οποίαν επέβαλαν στη χώρα μας εκείνοι που μας συστήθηκαν ως… γιατροί της οικονομίας, αλλά λειτουργούν σαν αδίστακτοι δήμιοι του έθνους και του λαού.
Η κυβέρνηση, οι ξένοι και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες των πιστωτών χαμογελούν και εκφράζονται αισιόδοξα για την πορεία των πραγμάτων, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν άδικους και δυσβάστακτους φόρους. Ομως, η πραγματικότητα δεν μοιράζει χαμόγελα, μόνο πόνο και ανασφάλεια έχει στη διάθεσή της.
Η οικονομία βαδίζει ολοταχώς προς το βάραθρο, ενώ εκείνοι που έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν τα πράγματα ρόδινα μιλούν για ανάπτυξη. Οι αριθμοί τούς διαψεύδουν πανηγυρικά. Χαρακτηριστικό του μεγάλου κραχ που βιώνει η πατρίδα μας εδώ και έξι χρόνια είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, που αναφέρει τα εξής: «Γης Μαδιάμ 2017 – Προϋπολογισμός φτώχειας, με περικοπές παντού και τρικυμία φόρων. Σοκ και δέος για τα νοικοκυριά, χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες. Χαράτσι σε καφέ, τσιγάρα! Και τέλος συνδρομητικής και σταθερής τηλεφωνίας. Ακόμα λιγότεροι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Νέες μειώσεις και παρεμβάσεις στις επικουρικές. Αφαιρούν 93.000.000 ευρώ από τις Ενοπλες Δυνάμεις και 34.000.000 ευρώ από μισθούς στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών».
Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα πόρρω απέχουν από την τόσο αναμενόμενη -και ουδέποτε ερχόμενη- ανάπτυξη. Οι φόροι και οι περικοπές που έχουν προβλεφθεί για το 2017 αποτελούν τη συνταγή της τέλειας καταιγίδας. Υποχρέωση όλων των Ελλήνων, η εθνική σωτηρία. Τούτο τον δύσκολο αγώνα για επιβίωση μπορεί να τον δώσει μόνο μια «Εθνική Ελλάδος», που θα σταθεί -επιτέλους- στο ύψος των περιστάσεων. Αν οι πολιτικοί ταγοί θέλουν η πατρίδα μας να αποφύγει την καταστροφή και να αποδράσει από το μάτι του μνημονιακού κυκλώνα, πρέπει να το αποδείξουν, καταλήγοντας σε μία εθνική πρόταση εξόδου από την κρίση.
Αυτή η πρόταση θα κοινοποιηθεί στον λαό, στους εταίρους μας στην Ε.Ε. και στους υπόλοιπους πιστωτές. Και ύστερα έκαστος ας αναλάβει τις ευθύνες του.