Το Μνημόνιο δεν έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην πατρίδα, στον λαό και στο έθνος. Είναι όλες τους υπολογίσιμες. Οι βλάβες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την προδοτική παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους πιστωτές μπορούν να μετρηθούν μία προς μία. Η μείωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων, η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας, η μείωση του ΑΕΠ, η απώλεια δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η υποτίμηση της ακίνητης περιουσίας των ιδιωτών αλλά και του κράτους, η μείωση των καταθέσεων και οι αντισυνταγματικές αρμοδιότητες και υπερεξουσίες που έχουν δοθεί σε μη Ελληνες λόγω «μνημονιακών υποχρεώσεων» δεν βρίσκονται σε πεδία που διέπονται από αοριστία.
Είναι εντός του επιστητού και οποτεδήποτε η Δικαιοσύνη θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με τη μεγαλύτερη παραβίαση της νομιμότητας που έχει γίνει στην περίοδο της Μεταπολίτευσης θα μπορέσει και τα εγκλήματα να προσδιορίσει και ευθύνες να κατανείμει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στις προαναφερθείσες «αβαρίες» που προκάλεσε η μνημονιακή διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας πρέπει να προστεθούν και όσα έγραψε η εφημερίδα μας για τις ιατρικές έρευνες, οι οποίες βεβαιώνουν ότι «σκοτώνουν εργαζομένους και ανέργους οι οικονομικοί όροι που (μας) επιβάλλονται».
Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο είχε τίτλο «Εξολοθρεύουν πληθυσμό τα Μνημόνια» και ανέφερε: «Συνέπεια αυτού του ασφυκτικού συνδυασμού της φτώχειας, της ανασφάλειας και του φόβου της απόλυσης είναι δεκάδες χιλιάδες να υποφέρουν από κατάθλιψη και από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out). Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι σκελετικές παθήσεις (λόγω εντατικοποίησης της εργασίας), τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, αλλά και ο αριθμός των αυτοκτονιών».
Ολα τούτα αποδεικνύουν αυτό που η εφημερίδα μας επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία από το πρώτο φύλλο της: Η μνημονιακή «συνταγή» σκοτώνει τον ασθενή και το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος του λαού μας πρέπει να τιμωρηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα και αυστηρότερα.
Δίχως την απονομή Δικαιοσύνης ουδέν καλό θα δει η πατρίδα μας.