15.012 νεκροί ζητούν δικαίωση!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Αρνείται να το παραδεχτεί δημόσια και επιμένει στη συνταγή της αποτυχίας! Ο πρωθυπουργός μάλλον θεωρεί ότι, αν επαναλάβει πολλές φορές το ίδιο λάθος, κάποτε θα προκύψει… σωστό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η συνταγή της απώλειας ελέγχου μιας κατάστασης και, ακολούθως, της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Εχθές ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί από την πανδημία του Covid-19 έχουν φτάσει τους 15.012. Στη Σουηδία, μια χώρα που οι δικοί μας «ειδικοί» είχαν δαιμονοποιήσει λόγω της αποφυγής επιβολής δρακόντειων περιοριστικών μέτρων και lockdowns, οι νεκροί είναι 14.876. Ελλάδα και Σουηδία δεν διαφέρουν πληθυσμιακά. Η χώρα μας έχει περίπου 10.700.000 κατοίκους και η Σουηδία περίπου 10.400.000.

Η σκανδιναβική χώρα φρόντισε να μη διαλύσει την οικονομία της με το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας και να μην οδηγήσει σε παράκρουση την κοινωνία, με επιβολή προστίμων, κλειδαμπάρωμα των πολιτών στα σπίτια τους και καλλιέργεια της καταστροφολογίας από εξωνημένα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση στη δική μας χώρα ακολούθησε την ατραπό της ανελευθερίας, της τρομολαγνείας, της δαιμονοποίησης των πολιτών και του διχασμού της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Χθες ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού. Είναι δύσκολο πλέον να μετρήσει κάποιος πόσα μέτρα έχει λάβει αυτή η κυβέρνηση για την πανδημία. Oμως, είναι ευδιάκριτη η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τιμωρήσει τους Eλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους καταστήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας – αγνοώντας το γεγονός ότι και οι εμβολιασμένοι ενδέχεται να νοσήσουν και να μεταδώσουν την ασθένεια.

Ας σοβαρευτούν, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Δεν παραδέχονται ότι απέτυχαν, αλλά το γνωρίζουν, γι’ αυτό άλλαξαν όλα τα κεντρικά πρόσωπα στο «στρατηγείο» αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει πότε θα έχει ξεθυμάνει το πρωθυπουργικό γινάτι για τους ανεμβολίαστους, ώστε να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Η κοινωνία και η οικονομία δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενα των κυβερνητικών πειραματισμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα