ΜΠΑ_12-08-2012

ΤΙΣ μέρες που η Ελλάδα τσουρουφλιζόταν από τον καύσωνα (την περασμένη εβδομάδα), στην Αφρική χιόνιζε και στην Ασία με τους μουσώνες πνιγόταν ο κόσμος από τις καταρρακτώδεις βροχές. Πλήρως εναρμονισμένο το κλίμα με την παράνοια που βιώνει η Ευρώπη λόγω οικονομικής κρίσης.

ΓΙΑΤΙ, αν δεν είναι παράνοια να επιμένουν (αυτοκαταστροφικά) η Κομισιόν και το κραταιό -προς το παρόν!- Βερολίνο στη λάθος συνταγή της δυσβάσταχτης λιτότητας, που οδηγεί σε εξαθλίωση με απρόβλεπτες συνέπειες τις φτωχές χώρες του Νότου, τότε τι είναι;

ΚΑΙ τι θα κάνουν (ήθελα να ’ξερα) οι ισχυροί της γηραιάς ηπείρου, αν καταρρεύσουν ολοκληρωτικά και σκάσουν το μεγάλο κανόνι ένα δυο κράτη (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) και επέλθει το ντόμινο που όλοι απεύχονται; Τι θα κάνουν; Θα βλέπουν από τα πολυτελή ρετιρέ διαμερίσματά τους τις πόλεις να φλέγονται;

ΔΕΝ βλέπετε τι γίνεται στη μικρή (αλλά πιο όμορφη και πιο γλυκιά απ’ όλες τις άλλες) πατρίδα μας; Εχουν φέρει στα όριά της την κοινωνία και, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν απτόητοι να επιβάλλουν περικοπές στα εισοδήματα με αψυχολόγητα μέτρα και υπερφορολόγηση. Το… σπιράλ του θανάτου για το οποίο φωνάζουν δυο χρόνια!

ΘΑ λυνόταν σε χρόνο-ρεκόρ το πρόβλημα, αν κάποιος (με ένα μαγικό ραβδάκι) κατάφερνε να αυξηθούν η κατανάλωση και τα δημόσια έσοδα! Βάζοντας χρήματα στους μισθούς (και όχι μειώσεις) και φτιάχνοντας ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπου θα πληρώνουν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους – και που δεν θα αλλάξει (για κανέναν λόγο) για την επόμενη εικοσαετία τουλάχιστον. Καληνύχτα, ύφεση!

ΘΑ έμενε το ζήτημα του τεράστιου χρέους, όπου και γι’ αυτό υπάρχουν λύσεις, όχι κατ’ ανάγκην «κούρεμα» με νέο δάνειο, άρα δώρον άδωρον. Διαγραφή του 70%! Κόψτε την πλάκα, αλλιώς δεν… βγαίνει! Να το αγοράσει όλο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να το… φάει. Και μετά ας έρθει όποιος θέλει να βάλει τους κανόνες που χρειάζονται για να γίνουμε μαγαζί γωνία. Και χωρίς ξεπούλημα της περιουσίας!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι διαφωνώ με την απόφαση Σαμαρά να πάει για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη (για τη ΔΕΘ) χωρίς ομιλία στις παραγωγικές τάξεις και χωρίς την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου! Τι μηνύματα περνάει στον οργισμένο και στριμωγμένο λαό; Οτι… κρύβεται;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ευγενέστατη, ομολογώ!) έστειλε στη «δημοκρατία» μας ο βουλευτής της Ν.Δ. πλέον Αδωνις Γεωργιάδης, με την οποία διαμαρτύρεται για την κριτική που του ασκεί η στήλη και ο ανώνυμος συνεργάτης (εγώ δηλαδή) με το αρχικό «Χ», αφού πρώτα δηλώνει ότι «είμαι φανατικά υπέρ της ελευθερίας του λόγου».

ΤΙ τον ενόχλησε; «Το γεγονός ότι ασταμάτητα με αποκαλεί», τονίζει ο Μπουμπούκος, «με ένα υποκοριστικό, το οποίο από μια άτυχη τηλεοπτικά στιγμή της συζύγου μου κόλλησε πάνω μου και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους πολιτικούς μου αντιπάλους, ή υπερτονίζοντας την όντως εκνευριστική χροιά της φωνής μου».

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) σηκώνει τα χέρια ψηλά! «Θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε να μη συνεχιστεί αυτού του επιπέδου η κριτική» -ΜΠΑ?- «η οποία φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την οικογένειά μου» καταλήγει το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ.

ΤΟ σταματάω εδώ γιατί έχω ανεβάσει «ματζέντες» στο πρόσωπο (είμαι κατακόκκινος) και πρέπει να έχω… πίεση! Τα χάπια μου, γρήγορα…

Χ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα