Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_22-08-2012

Φαίνεται ότι η γραμμή Σαμαρά έχει κι άλλους θαυμαστές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μιλάμε για την περιοδεία στη ΔΕΘ και τις σκέψεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ να αποφύγει ο Βενιζέλος (όπως και ο πρωθυπουργός) τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Δεν δίνουν όμως έτσι την μπάλα στον Κουβέλη και κυρίως στον Τσίπρα, που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη και κυριολεκτικά θα αλωνίζουν;

Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για τη λίστα Τσάμη. Τι είναι η λίστα Τσάμη; Τα ονόματα στα οποία έχει καταλήξει ο πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης για τους αξιωματούχους της κρατικής μηχανής της πόλης. Ανθρωπος που κινείται πολύ κοντά στα πράγματα μου έλεγε χτες ότι μάλλον γίνεται πολύ κακό για το τίποτα. «Θα είναι τελικά λίγοι και θα κλείσουν σαδιστικά αργά» έλεγε ο «γαλάζιος». Συνιστώ λοιπόν υπομονή…

Τι θα αφορά η λίστα; Τους αξιωματούχους για τον ΟΡΘ, την ΕΥΑΘ, την Εγνατία, τα νοσοκομεία, τα αθλητικά ιδρύματα και τους φορείς του πολιτισμού. Μάλιστα πολλές από τις θέσεις αυτές θα είναι και αμισθί.

Οπότε οι διαγκωνισμοί μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο έντονοι.

Ουκ ολίγες συμπάθειες διατηρεί ο Νικήτας Κακλαμάνης στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. «Δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η εκλογή για τον Μανόλη» έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος της πόλης, που υπενθύμιζε ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων έχει πολλούς πολιτικούς φίλους από τη βόρεια Ελλάδα, είτε από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης είτε από τον τομέα της υγείας. «Μην ξεχνάς ότι ο Νικήτας διετέλεσε υπουργός υγείας την εποχή των παχιών αγελάδων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Οπότε έχει καλό πανελλαδικό δίκτυο» σημείωσε ο συνομιλητής μου.

Ετσι μόνο περίπατος δεν θα είναι η εκλογή για τον Κεφαλογιάννη…

ΥΓ.1 : Είπαμε να καταργούνται οι Ειδικές Γραμματείες, αλλά όχι και να επανιδρύονται. Μαθαίνουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση της Ειδικής Γραμματείας του Εθνικού Τυπογραφείου, που είχε καταργηθεί το 2011. Οπως έλεγε «γαλάζιος» παράγοντας της Θεσσαλονίκης, για τη διαχείρισή του το μόνο που χρειάζεται είναι ένα υπάλληλος και όχι ένας ολόκληρος ειδικός γραμματέας.

Ετσι δεν είναι;

ΥΓ.2: Αλήθεια, υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη; Γιατί από τις εκλογές και μετά τα στελέχη του μάλλον έχουν ξεκινήσει παρατεταμένες διακοπές…

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα