Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_24-08-2012

Οι ευαίσθητες χορδές μου άρχισαν να πιάνουν μερικές υποβόσκουσες γκρίνιες στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης. «Καιρός ήταν» έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος, που γνωρίζει την ψυχοσύνθεση των «γαλάζιων». Πάντοτε οι νεοδημοκράτες γκρινιάζουν όταν παίζονται θέσεις κρατικών αξιωματούχων και τώρα με την κρίση ακόμη περισσότερο, εξηγούσε ο «γαλάζιος».

Τι αφορούν οι γκρίνιες; Τρία πράγματα. Το πρώτο το είπαμε ήδη και αφορά τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι αλλαγές αργούν, κάτι που προκαλεί νευρικότητα στους «γαλάζιους». Ταυτόχρονα, όπου γίνονται αλλαγές, οι νεοδημοκράτες πιάνουν τον μεγεθυντικό φακό και αρχίζουν το σκανάρισμα.

Τι λένε οι μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις; Θα το πω χοντρά, όπως ακριβώς μου διαβιβάστηκε αρμοδίως από παλιό «γαλάζιο» της πόλης. Οτι αν είσαι ΠΑΣΟΚ ή «ανοιξιάτικος», μπορεί να πάρεις γρήγορα θέση. Αν είσαι απλά Ν.Δ., τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτά λένε οι γκρινιάρηδες.

Ενα δεύτερο επίπεδο γκρίνιας είναι αυτό που αφορά την πολιτική και το οποίο είναι μάλλον και το πιο σοβαρό. Η φημολογία για τα μέτρα της κυβέρνησης που και πάλι θα χτυπήσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους είναι κάτι που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα.

Και στην Κ.Ο. του κόμματος, αλλά κυρίως στους απλούς πολίτες και ψηφοφόρους της Ν.Δ., που βλέπουν ότι και με τη νέα κυβέρνηση τα μέτρα λιτότητας δεν λένε να χαλαρώσουν. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει. Αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτό είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και θέλει κάτι για να χαμογελάσει. Αντ’ αυτού ακούει συνέχεια φημολογία και σενάρια για νέες περικοπές, που, όταν επιβεβαιωθούν, θα είναι ακόμη χειρότερα.

Το τρίτο επίπεδο γκρίνιας έχει να κάνει με τη λειτουργία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, που πολλοί λένε ότι έχει χαλαρώσει. Εγώ αυτό το ακούω βερεσέ. Η Ν.Δ. είναι πια κυβερνητικό κόμμα και είναι λογικό οι συνεδριάσεις να μην είναι πια τόσο συχνές όσο επί Δημήτρη Βαρτζόπουλου, όταν η Διοικούσα της Θεσσαλονίκης συνεδρίαζε σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ομως για ρωτήστε λίγο και τι γίνεται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη; Οι «πράσινοι» σχεδόν δεν υπάρχουν, καθώς το κόμμα ακόμη σχεδιάζει τα περί της ανασυγκρότησης. Οσο για τους συριζαίους, ευτυχώς που έρχεται ο Τσίπρας στη ΔΕΘ και ξυπνούν σιγά σιγά.

Ομως να ξέρουν ότι η τακτική του ώριμου φρούτου δεν είναι πάντοτε επιτυχημένη…

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα