Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_27-08-2012

Το τέλος της σεζόν σήμαινε αυτό το Σαββατοκύριακο για τον τουρισμό της Χαλκιδικής και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τη σωτηρία εκ Βαλκανίων. Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, ακόμη και Αλβανοί ενίσχυσαν αυτό το καλοκαίρι την περιοχή και έσωσαν τον τουρισμό. Γιατί, αν δεν ήταν αυτοί, το μείον θα ήταν μεγάλο.

Βέβαια, οι επαγγελματίες του χώρου γκρινιάζουν γιατί οι Βαλκάνιοι τουρίστες είναι γενικώς σφικτοί. Πληρώνουν τη διαμονή τους και για τα υπόλοιπα μην περιμένετε και πολλά έξοδα. Σε εστιατόρια δεν πηγαίνουν, γιατί μαγειρεύουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, μεγάλη κατανάλωση στα μπαρ δεν κάνουν (καμία σχέση με τους Αγγλους…) και γενικά είναι μαζεμένοι. Ομως τον οβολό τους τον αφήνουν. Λίγο στις καφετέριες και στα σούπερ μάρκετ, λίγο στα περίπτερα και στα beach bars. Οπότε μάλλον βοήθησαν.

Πάντως οι Χαλκιδικιώτες περιμένουν και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά θα κάνουν ταμείο.

Είπα beach bar και θυμήθηκα δύο παράλληλες ιστορίες που άκουσα από παραθεριστές της Χαλκιδικής που είχαν την ατυχία να κάνουν διακοπές κοντά σε τέτοια μαγαζιά. Μου έλεγαν λοιπόν ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα σε κάποια από τα γνωστά beach bars της Κασσάνδρας.

Οτι, δηλαδή, δεν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχία, ότι η μουσική στη διαπασών μετά τις 12 τη νύχτα είναι καθημερινό φαινόμενο και ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τις νόμιμες άδειες. Μάλιστα, σε μια περίπτωση ξεσηκώθηκε όλη η περιοχή και υπήρξαν και δικαστικές αποφάσεις και πρωτόκολλο κατεδάφισης!

Μέχρι και μπράβοι επιστρατεύονται σε κάποιες περιπτώσεις για να αποθαρρυνθούν οι διαμαρτυρόμενοι.

Βλέπετε το διακύβευμα δεν είναι μικρό, καθώς οι εισπράξεις κάποιες ημέρες του καλοκαιριού φτάνουν τις αρκετές χιλιάδες ευρώ. Οπότε και ένα πρόστιμο να δεχτούν, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Φυσικά, οι νοικοκυραίοι αλλά και οι ξένοι τουρίστες που παραθερίζουν εκεί σε τι φταίνε;

Στα τοπικά πολιτικά, η είδηση της ημέρας είναι η δήλωση του Κώστα Γκιουλέκα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2014. «Δεν ξεκινήσαμε με τη δημοτική μας παράταξη τον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη μόνο για λίγους μήνες» τονίζει χαρακτηριστικά. Τα ερωτήματα βέβαια εδώ, πολλά. Με ποιου κόμμα τη στήριξη θα είναι υποψήφιος; Της Ν.Δ.; Ο Αντώνης Σαμαράς τι λέει γι’ αυτό; Και τι θα κάνουν οι υπόλοιποι μνηστήρες, όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που επίσης ενδιαφέρονται;

Οπως καταλαβαίνετε, δεν θα πλήξει κανείς…

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα