Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_03-09-2012

Κάτι σαν πρόβα εν όψει των διαδηλώσεων της 77ης Εκθεσης Θεσσαλονίκης είχαμε χτες το πρωί στον Χορτιάτη. Ολες οι φυλές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και διάφοροι σκόρπιοι αριστεριστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Ακουσαν ότι ο δήμαρχος κάλεσε στο μνημόσυνο και τη Χρυσή Αυγή και ανέβηκαν στο βουνό για να διαμαρτυρηθούν. Επί… δικαίους και αδίκους.

Οπως έλεγε τοπικός παράγοντας, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καλή κυριακάτικη γυμναστική για να βρίσκεται η ομάδα σε φόρμα για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του ερχόμενου Σαββάτου, όπου είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της Εκθεσης.

Αυτό που δεν κατάλαβε κανείς από τους παρευρισκομένους ήταν γιατί τέτοιο μίσος των Συριζαίων κατά της ΔΗΜ.ΑΡ. Κάθε φορά που αναφερόταν από τα μεγάφωνα το όνομα του κόμματος του Κουβέλη, οι Συριζαίοι ξελαρυγγιάζονταν. Προδότες τούς ανέβαζαν, δωσίλογους τους κατέβαζαν. Τόσο καλά και τόσο αριστερά. Φαίνεται πάντως ότι αυτή η κολόνια, που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες, θα έχει πολύ μέλλον.

Και με την ευκαιρία: Ανθρωπος που ήταν παρών στην εκδήλωση έλεγε ότι οι συγκεντρωθέντες δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα όταν άρχισε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Απαράδεκτο…

Ολο και πιο βαρύ γίνεται το κλίμα στους «γαλάζιους» βουλευτές. «Αυτή η μετρολαγνεία πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει εδώ και τρεις μήνες για τα νέα μέτρα. Ας τα αποφασίσουν γιατί έτσι όπως πάνε επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των πολιτών. Που έτσι και αλλιώς είναι στο ναδίρ» έλεγε χαρακτηριστικά «γαλάζιος» βουλευτής που τριγυρνά πολύ στα καφενεία της περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι φωνές εντός της Ν.Δ., που ζητούν από τον Σαμαρά να είναι πιο αποφασιστικός όσον αφορά τις αποφάσεις και τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους. «Ο τρόπος που γίνεται όλη η συζήτηση για το είδος των περικοπών, όπου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντιούνται, αλλά δεν καταλήγουν σε κάποια οριστική απόφαση, φθείρει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Σαμαρά. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Πρέπει και εδώ να πατήσει πόδι» έλεγε «γαλάζιος» βουλευτής.

Αυτό εύκολα λέγεται, αλλά πιο δύσκολα υλοποιείται.

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα