ΜΠΑ_06-09-2012

ΔΕΝ… υπάρχει η φωτογραφία που δημοσίευσε χθες η «δημοκρατία» μας από τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Κέιπ Τάουν. Με τον Γιωργάκη να έχει ανέβει στην Ωραία Πύλη και να μιλάει από μικροφώνου, έχοντας πίσω του το Ιερό Θυσιαστήριο, την Αγία Τράπεζα! Δεν υπάρχει…

ΚΑΛΑ, ένας χριστιανός (κληρικός ή λαϊκός) δεν του είπε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται; Το… ΓΑΠ ούτε τα ξέρει αυτά ούτε τα σέβεται. Εδώ, την άλλη φορά, έκανε τον σταυρό του με το αριστερό (!) χέρι. Την άλλη, δεν γνώριζε πώς να βάλει το κερί στο μανουάλι. Με το… φιτίλι προς τα πάνω -ιδού η απορία- ή προς τα κάτω;

ΑΥΤΟΣ ο τύπος (για να μην ξεχνιόμαστε) έγινε πρωθυπουργός της θεοσεβούμενης -ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων- Ελλάδας, αλλά είναι ικανός λόγω βλακείας να πάει να καθίσει και στον Αρχιερατικό Θρόνο. Μη σας πω να… ντυθεί και δεσπότης!

ΕΥΤΥΧΩΣ που έχουμε (στη ζωή μας) και το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα και ευθυμούμε όταν δεν εξοργιζόμαστε. Να, τώρα θα τον… καμαρώσουμε να παραδίδει μαθήματα (σεμιναριακού χαρακτήρα) στο Harvard! Οχι, παίζουμε…

Ο ΚΟΣΜΟΣ (ελπίζω να το ξέρουν εκεί στο Μαξίμου) ακούει και διαβάζει για τα άγρια μέτρα που έρχονται και δεν πιστεύει στ’ αυτιά του και στα μάτια του. Παραμιλάει κυριολεκτικά στους δρόμους απογοητευμένος, απελπισμένος, ταπεινωμένος.

ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ότι πολλοί τηλεφωνούν στα κεντρικά γραφεία αλλά και στις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Και προειδοποιούν (άλλοι ευγενικά, άλλοι με εκφράσεις που δυσκολεύομαι να σας αναφέρω) ότι θα γίνει το «έλα να δεις»!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ένα καζάνι που βράζει! Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πώς θα ξεσπάσει και πού! Σε αχαρτογράφητους δρόμους έχουμε μπει, χωρίς… GPS!

ΚΙ ΟΛΑ αυτά τα επικίνδυνα επειδή όλοι (και οι ψαγμένοι και οι ολίγον αδαείς) καταλαβαίνουν ότι αυτή η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτεί το Δ΄ Ράιχ θα οδηγήσει στην απόλυτη φτωχοποίηση! Χωρίς καμία ελπίδα (έστω και αμυδρή) για ανάκαμψη-ανάπτυξη τα επόμενα πέντε έξι χρόνια. Αρα, για ποια «σωτηρία της πατρίδας» μάς μιλάνε; Το 2018 ή το 2019 η Ελλάδα μας θα βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν το 1944. Αν φυσικά πάνε όλα «καλά» – λέμε τώρα!

ΟΛΑ τα μάτια το Σάββατο θα είναι καρφωμένα στη Θεσσαλονίκη! Οπου ετοιμάζονται οι πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις της σεζόν! Ελπίζω να μην έχουμε ντράβαλα…

Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα