Για 43η χρονιά: Χουάνα η πασόκα!

Οι Ρωμαίοι είχαν καθιερώσει το άρτος και θεάματα. Στη σύγχρονη μνημονιακή Ελλαδία απέμειναν μόνο τα (κακόγουστα) θεάματα… Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

Η απόλυτη σαπουνόπερα στην ασυναγώνιστα όμορφη ευρωπαϊκή μπανανία. Ενα σίριαλ που κόβει επιταγές στους επιτήδειους καταπράσινους και την ανάσα στους τηλεθεατές. Αμα λάχει, κόβει και το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και το τηλέφωνο σε όλους όσοι δεν έχουν ούτε σεντ για να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Στη Χουάνα την πασόκα πρωταγωνιστούν άνθρωποι (μάλλον, δεν τους ψαχουλέψαμε για να πάρουμε και όρκο, με ανθρώπους μοιάζουν) που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήθελαν να αλλάξουν ταχυδρομικό κώδικα και από τα ταπεινά Λιόσια, Περιστέρια, Καισαριανές, Παγκράτια και Κοκκινιές να πάνε στις Βούλες, στις Εκάλες, στους Διόνυσους, στα Πανοράματα της Θεσσαλονίκης.

Χουάνα η πασόκα. Σαπουνόπερα που άρχισε χωρίς σαπούνι διότι οι πρωταγωνιστές ως βεριτάμπλ και βεραμάν κι αναντάν μπαμπαντάν σοσιαλιστές ήντουνε βρομύλοι και δεν ήθελαν να ενοχλήσουν με σαπουνάδες τις ψείρες που είχαν βγει για σκι στους γιακάδες των καρό υποκαμίσων τους και στις πετρωμένες από τη λίγδα λαιμοκόψεις των ζιβάγκο τους.

Στη Χουάνα την πασόκα υπάρχει και δράμα και κουλέρ λοκάλ και ανατροπές. Μικρές και άδολες βοσκοπούλες παντρεύονται γερακομάτηδες κι αετονύχηδες υπουργούς που μιλούν πολύ και τ’ αρπάζουν ακόμα πιο πολύ απ’ ό,τι μιλάει, πετάει, κολυμπάει, περπατάει και πυροβολάει.

Αυτές οι μικρές και άδολες βλαχοπούλες που χορεύουν καραγκούνα κι έχουν βάρκα και μαούνα στην αρχή περνούν καλά κι ύστερα καλύτερα. Ερωτα, λεφτά; Τα ‘χουνε αμφότερα, σαλπάρουνε στα κότερα και φέρονται χειρότερα σε σχέση με παλιότερα.

Ομως στη Χουάνα την πασόκα, όπως το έχουμε προοικονομήσει στην αρχή, υπάρχουν και ανατροπές. Της πολιτικής τα ψώνια κούντρησαν εις τα Μνημόνια. Οι πολλοί που υποφέρουν σε κάποιους θέλουν να τη φέρουν. Ποιος θα ξεπλύνει αυτό το άγος; Ο αποδιοπομπαίος τράγος. Τον αρπάζουν, τον δικάζουν και στη φυλακή τον βάζουν. Κι η βλαχοπούλα απελπισμένη ψάχνει νά ‘βρει μία λύση. Για αρχή θα τον χωρίσει. Υστερα θα δει. Η Χουάνα η πασόκα έχει πολλά επεισόδια ακόμα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα