Οι Δέκα Πλεγές (sic) του Φαραώς (sic)

Οποιος από εσάς καταλάβει τι ακριβώς λέει και εννοεί ο Γιουκλίντις κερδίζει ένα εκκαθαριστικό καταργημένου ΕΝΦΙΑ παραγεμισμένο με κάσταναΚαι είπεν (στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό) ο Γιουκλίντις με τα άπταιστα ελληνέζικα, που σερβίρει αδίστακτα στη Βουλή και στα ΜΜΕ: «Για να εξηγήσω αυτήν την καταστροφολογία δεν θα κάνω, όπως καμιά φορά κάνω, ένα παράδειγμα από την Καινή Διαθήκη, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Κύριός μας, όπως ξέρετε, δεν είχε πολύ μεγάλη συμπάθεια ή, τουλάχιστον, είχε μία αμφίσημη σχέση με τους πλούσιους και αυτούς που υποστηρίζουν τους πλούσιους και, δεύτερον, ότι η αγριότητα των εποχών και της αντιπολίτευσης ταιριάζει περισσότερο με την Παλαία (sic) Διαθήκη. Και άρα σάς θυμίζω τις καταστροφές, τις πλεγές (sic) που είχανε οι Αιγύπτιοι κάτω από τον Φαραώ όταν οι Ισραηλίτες ήθελαν να φύγουνε και δεν τους επέτρεπε ο Φαραώς (sic) και, άρα, έγιναν οι Δέκα Πληγές.

Η πρώτη πληγή: τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα. Η δεύτερη: βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου. Τρίτον: ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες. Τέταρτον: σμήνος από αλογόμυγες εισέβαλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων.
Πέμπτον: βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια τους. Εξι: άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα. Επτά: έπεσε πολύ βαρύ χαλάζι και φωτιά από τον ουρανό. Οκτώ: σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τη σμήνη (sic) των ακριδών. Εννιά: για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια. Εδώ μία παρένθεση: ξαναχτύπησε ο Θεός αποκλειστικά στην Ελλάδα και αποκλειστικά στην ΕΡΤ τον Νοέμβριο του 2013. Δέκα: σκοτώθηκαν όλοι η πρωτότικοι (sic) γιοι των Αιγυπτίων και του Φαραώ».

Στην Παλαία Διαθήκη οι Πλεγές του Φαραώς είναι δέκα και η σμήνη των ακριδών σκεπάζει την Αίγυπτο και πάνε οι πρωτότικοι γιοι των Αιγυπτίων. Ομως, οι πληγές που καταφέρνει να κάνει ο συμπαθής Γιουκλίντις στην ελληνική γλώσσα είναι ένα εκατομμύριο και δέκα. Γιατί, βρε άνθρωπε, δεν τα λες κατ’ ευθείαν στα αγγλικά να μην πιέζεσαι κι εσύ και να γλιτώσει και καμιά λεξούλα από την κακοποίηση που προκαλεί η άγνοια;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα