ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 12.10.2018

➥ Η Παπακώστα έλεγε ότι ήξερε ποιοι είναι οι Ρουβίκωνες και θα τους έστελνε τον λογαριασμό για τα σπασμένα. Γιατί δεν τον στέλνει; Τώρα έχει και διεύθυνση: Γραφεία Ρουβίκωνα, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών…

➥ Η ΕΛΜΕ Λέσβου έκανε το αυτονόητο: Χαρακτήρισε λαθρομετανάστες τους λαθρομετανάστες. Η κοινή λογική στις μέρες μας θεωρείται ανατρεπτική ενέργεια και αντιμετωπίζεται έτσι από το κράτος και τους οπαδούς του ισλαμικού εποικισμού της πατρίδας.

➥ Αυτοί που χαρακτηρίζουν «ρατσιστική» την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μυτιλήνης ας μας διευκρινίσουν: Δεν υπάρχει λαθρομετανάστης; Τότε, όποιος και να ’ρθει είναι, μέσες άκρες, νόμιμος. Aρα, στην Ελλάδα χωρούν και η Ασία και η Αφρική. Σε μια χώρα με λαθρεμπόρους, λαθρεπιβάτες, λαθραναγνώστες, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες!

➥ Εγραψε ο Τσίπρας στο twitter: «Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου γίνεται σε ένα ιδιαίτερο μομέντουμ και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Να αφήσουμε πίσω μας στερεότυπα που μας δηλητηριάζουν και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον ισότιμης συνεργασίας, όπως αξίζει στους λαούς μας».

➥ Μετά το τουιτάρισμα Τσίπρα, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σανοκαλλιεργητών, καθώς και ο Σύλλογος Λιανοπωλητών Κρέατος Κογιότ και Ανακόντα προσφέρονται για στοιχηματισμό ημίσεος ευρώ με όποιον πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι γράφει και γιατί το γράφει.

➥ «Μομέντουμ», «στερεότυπα». Χάρμα λέξεις για φιδέμπορο ή φιδεμπόρισσα που κάνει σταδιοδρομία ως στέλεχος επιχειρήσεως και θέλει να πείσει το Δ.Σ. να πετάξει κι άλλα σακιά με τάλαρα, μισθοδοτώντας τον/την -κυριολεκτικά- για το τίποτα.

➥ Ποιο… μομέντουμ, βρε σεμί ντερβίση; Ποια στερεότυπα; Φράγκα και εθνικά συμφέροντα μας χωρίζουν από τους Γερμανούς. Oσα χώριζαν, αλλά και ένωναν τα έθνη στην αρχαιότητα τα χωρίζουν και τα ενώνουν και τώρα.

➥ Το «καλό κλίμα» δεν γίνεται με φιλοφρονήσεις, ούτε με μονομερείς παραχωρήσεις. Το απέδειξε και η τερατώδης αχαριστία των Τευτόνων, όταν η Ελλάδα, μαζί με τους υπόλοιπους συμμάχους, συμφώνησε το 1953 να γίνει ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ).

➥ Διευκολύναμε τους Γερμανούς να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους μετά τον πόλεμο που οι ίδιοι προκάλεσαν και, μόλις μας βρήκαν μπόσικους, μας πέρασαν μνημονιακή θηλιά στον λαιμό και αλυσίδες χρέους σε χέρια και σε πόδια.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα