ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 15.10.2018

➥ Προσεβλήθησαν οι Ναπολιτάνοι -και οι γκάγκαροι Ιταλοί και τα πολυάριθμα αδέλφια μας που ζουν εκεί και είναι ελληνικής καταγωγής- επειδή κυκλοφόρησαν συσκευασίες ζάχαρης, που παρασκεύασε και διαθέτει ελληνική εταιρία, οι οποίες, μεταξύ άλλων, απεικονίζουν τον Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του μαφιόζου Κορλεόνε, ένα περίστροφο κ.λπ.

➥ Θεώρησαν οι άνθρωποι -ίσως δικαίως από την πλευρά τους- ότι η εταιρία αναπαράγει στερεότυπα που τους προσβάλλουν, επειδή συνδέεται η πόλη τους με τη Μαφία.

➥ Πάντως, το φακελάκι δείχνει και τον Μαραντόνα και μια μπάλα ποδοσφαίρου, και αναφέρεται περισσότερο στον χώρο του πολιτισμού και του θεάματος – όχι στην πεζή καθημερινότητα.

➥ Aλλο να σου δείχνουν ένα σκίτσο του Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του «Νονού» κι άλλο έναν κανονικό νονό…

➥ Τι να πούμε κι εμείς, που έχει συνδεθεί ολόκληρη Ελλάδα με την Καμόρα που τα έπιανε από τη Siemens, με τη Γιακούζα που κουβαλούσε «μαύρα» μετρητούλια στα κομματικά γραφεία, με την Κόζα Νόστρα που όλο την έπιαναν καταλαδωμένη από τις μίζες με τη γίδα της προδοσίας στην πλάτη και όλο την ψήφιζαν για να μας… σώσει…

➥ Φουκαριάρα Ελλάδα! Και εδώ αδικημένη. Εχεις τους πιο επιτήδειους μαφιόζους του γνωστού τρισδιάστατου σύμπαντος και κανείς δεν τυπώνει ούτε μισό φακελάκι ζάχαρη με τις μουτσούνες τους.

➥ Τι να πουν κι οι Γερμανοί, που γι’ αυτούς έχει εμπεδωθεί από Ανατολή μέχρι Δύση το στερεότυπο του Γ’ Ράιχ… Ολο προσπαθούν να το κάνουν να λησμονηθεί κι όλο κάτι γίνεται (π.χ., η πολιτική τους έναντι χωρών, όπως η Ελλάδα) και ο κόσμος αμέσως το ξαναθυμάται.

➥ Αν ρωτήσεις έναν Βιετναμέζο, έτσι στην τύχη, να σου πει τον πρώτο Γερμανό που του έρχεται στον νου, πιθανότατα θα θυμηθεί εκείνον με το κολοβό μουστάκι…

➥ Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι, από καθαρά… τεχνική άποψη, ο τύπος με το κολοβό μουστάκι δεν ήταν Γερμανός, αλλά Αυστριακός. Γιατί τον θυμηθήκαμε τώρα; Ε, λίγο αυτό που έγινε με τους Ναπολιτάνους και τα στερεότυπα, λίγο η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Στάινμαγερ στην Ελλάδα και λίγο η 28η Οκτωβρίου, βγήκαν τα φαντάσματα για βόλτα.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα