ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτη 24.10.2018

➥ Στον Εύξεινο Πόντο βρέθηκε ακέραιο αρχαιοελληνικό καράβι 2.400 ετών! Είναι δυνατόν; Υπήρχε πολιτισμός πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως αυτό το παπόρι έκανε μεταφορές φτηνού πετρελαίου, που θα έστελνε ο Μαδούρο της Βενεζουέλας στον Αλέξη Τσίπρα;

➥ Σιγά μην είχαν πολιτισμό οι αρχαίοι Ελληνες. Δηλαδή, ακόμα κι αν είχαν, δεν θα το λέγαμε φωναχτά μη θίξουμε τον Καρανίκα, τον Κυρίτση, τον Φίλη και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

➥ Μαύρο στο Mega. Ο μόνος που το είχε προβλέψει ήταν ο Βασίλης Λεβέντης στη θρυλική «τελευταία» εκπομπή του Καναλιού 67, τον Οκτώβριο του 1993. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θυμούνται να αλαλάζει την πολεμική ιαχή «Το Mega Channel, σας το ορκίζομαι, θα κλείσει!»

➥ Πέρασαν 25 έτη μέχρι να επιβεβαιωθεί ο πρόεδρας της Ενωσης Κεντρώων, αλλά οι περισσότεροι άρχισαν να προβλέπουν ή να υποπτεύονται την εξέλιξη όταν μπουκάραμε στο μνημονιακό κάτεργο, με τα μούτρα κατεβασμένα, δεμένοι πισθάγκωνα από τον Τζέφρυ Παπανδρέου. Στο κεντρικό δελτίο των 20.00 ένιωθες ότι δεν «ενημερωνόσουν», αλλά περνούσες δίκη κανονική.

➥ Η αύρα που εξέπεμπε η λέσχη των ψυχραίμων σχολιαστών αλλά και της παρουσιάστριας ήταν κοινωνικά τοξική. Ισως επειδή έχουμε και τη μύγα, μυγιαζόμασταν ότι για το φαλιμέντο και το Μνημόνιο με τις περικοπές δεν φταίνε οι κυβερνήσεις Σημίτη με τους Ακηδες, τους Τσουκάτους και τους Γιάννους, αλλά ο φαρμακοποιός που πουλάει βιταμίνες κι ο φορτηγατζής με το ανοιχτό πουκάμισο και το κλειστό επάγγελμα.

➥ «Κλειστά επαγγέλματα» έλεγε ο Πρετεντέρης και νόμιζες ότι από την ξινίλα και την αλμύρα της έκφρασής του μπορούσες να παστώσεις τρία βαρέλια ρέγκα. Σημειώνεται ότι ο Πρετεντέρης ήντουνε στον «πρωινό καφέ» όχι της Μενεγάκη, αλλά του Σημίτη, αν είναι δυνατόν!

➥ Και δώσ’ του οι ειρωνείες, δώσ’ του τα σηκωμένα φρύδια, δώσ’ του τα υπεράνω και τα σνομπ, και κατέστη συνώνυμη της μνημονιακής δημοσιογραφίας η φράση «οι πρετεντέρηδες».

➥ Οταν η μάζα αντιλαμβάνεται ότι έχει ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων και μια ομάδα δημοσιογράφων απέναντί της, τι περιμένεις να γίνει μετά; Να ανθήσει ο σταθμός; Μόνο από τις κατάρες που έχουν ακούσει είναι θαύμα που δεν κυκλοφορούν όλοι τούτοι ακολουθούμενοι από σύννεφα μαύρα σαν το κατράμι, που θα βρέχουν θειάφι και φωτιά.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα