ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 25.10.2018

➥ Είναι συγκλονιστικό. Το μάθαμε και κοντέψαμε να στραβοκαταπιούμε το μπρικ που μασουλούσαμε. Εκατσε η αστακομακαρονάδα όρθια στο στομάχι. Πνιγήκαμε με τον καπνό του Κοχίμπα μας. Μπήκε ο Γιάννος φυλακή! Ο άνθρωπος που μας έβαλε στο ευρώ! Εκείνος που κρατούσε τιμόνι στο ράλι του Χρηματιστηρίου. Ο λαμπρός επιστήμων, ο άνθρωπος και -πάνω απ’ όλα- ο σοσιαλιστής.

➥ Θα μου πεις, βέβαια, ο Γιάννος είχε στόφα σοσιαλιστική αλλά η κουβερτούρα του ήτο σαμπανιζέ και σοσιαλίζουσα και στραφταλίζουσα. Κι έπειτα από τόση μεγάλη προσφορά στον τόπο, οι αχάριστοι Ελληνες τον στείλαμε στην μπουζού. Και μάλιστα μόνο, χωρίς άλλον επιφανή του Κινήματος να του κάνει παρέα.

➥ Για την ώρα, και Γιάννος και μόνος. Στο κελί του ο πόνος…

➥ Γελάσανε ακόμα και τα σαπισμένα μπρόκολα στη λαχαναγορά διαβάζοντας ότι «πήρε αποστάσεις το ΚΙΝ.ΑΛ. από τον Γιάννο Παπαντωνίου». Σαν να λέμε ότι το μπιφτέκι διαχώρισε τη θέση του από το χάμπουργκερ.

➥ Στην ανακοίνωση της μετάλλαξης της πασοκάρας που ΔΕΝ μας συγκίνησε αναφέρονταν τα ακόλουθα: «Χιλιάδες άνθρωποι που πίστεψαν στη σοσιαλιστική παράταξη και στον Ανδρέα Παπανδρέου. […] Δεν μπορεί να προσβάλλεται η δημοκρατική παράταξη για ορισμένους τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα».

➥ Εχει γούστο που οι κιναλιανοί αναφέρουν το όνομα Παπανδρέου για καλό. Δεν βγαίνουν μια βόλτα στις ρούγες να ρωτήσουν τι θυμίζει στον κόσμο αυτό το επίθετο;

➥ Γούστο έχει που λένε ότι «δεν μπορεί να προσβάλλεται η δημοκρατική παράταξη για ορισμένους τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα». Μπορεί και παραμπορεί, μανδάμ, να προσβάλλεται η «δημοκρατική» παράταξη γιατί στις λοβιτούρες η μισή ντροπή (κι ολόκληρος ο λογαριασμός) ήταν του λαού, ενώ η… παράταξη δεν ντράπηκε καθόλου.

➥ Επίσης, η «δημοκρατική» παράταξη έβαλε στα πιο προβεβλημένα και κονομισιάρικα υπουργεία «τυχοδιώκτες και σαπρόφυτα», όχι οι Νεφελίμ.

➥ Κυκλοφόρησε στα ιντερνέτια: «Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η παραλαβή – παράδοση κελιού από Ακη σε Γιάννο στις Φυλακές Κορυδαλλού». Κι άλλο πετυχημένο ιντερνετικό για τον Γιάννο: «Ο Παπαντωνίου μπήκε στη φυλακή για την τιμή των όπλων».

➥ Τελικά το ύστατο στάδιο του σοσιαλισμού δεν είναι η αταξική κοινωνία αλλά ο Κορυδαλλός…

π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα