ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 26.10.2018

➥ Γιατί ο Γιάννος είναι μόνος στο κελί του; Ταξικές διακρίσεις και στις φυλακές; Ακόμα και με κυβέρνηση της Αριστεράς (έστω και νατοϊκής) υπάρχουν φυλακισμένοι VIP, προνομιούχοι κατάδικοι, γαλαζοαίματοι προφυλακισμένοι; Ή μήπως δεν τον ήθελαν για παρέα οι άλλοι κρατούμενοι; Μήπως φοβήθηκαν μην τους τσουρνέψει κάνα ρολογάκι ή την τηλεκάρτα;

➥ Εδώ που τα λέμε, λίγοι θα ήθελαν πασοκτζή συγκρατούμενο. Φαντάσου να μπεις μέσα κανονικός πορτοφολάς και να βγεις υπερλαμόγιο των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών.

➥ Κι έφαγε φασουλάδα και μακαρόνια ο Γιάννος στην μπουζού. Το δεύτερο σκέλος του μενού (το σπαγγέτι) μνημονεύεται και στο άσμα «Ο Ωρωπός» του Γιώργου Μπάτη: «Στον Ωρωπό καλ’ την περνάμε φίνα / Πιο καλά απ’ την Αθήνα / Τρίτη, Πέμπτη, μακαρόνια / μα ο μάγκας βγάζει χρόνια».

➥ Αυτή είναι η ψυχή της πασοκάρας. Μόρτικια, σελίμικια, σακουλεμένη και φυλακισμένη. «Και την Κυριακή μάς δίνουν κρέας / Τσάμπα είναι, καλέ, και ο κουρέας».

➥ Από τα Εξάρχεια, λένε, ξεκίνησε ο Γιάννος ο σοσιαλιστής. Και ήτανε και κουκουές του εσωτερικού. Και παραμένει του εσωτερικού (της φυλακής).

➥ Και συνεχίζει το άσμα του Γιώργου Μπάτη: «Εις το πρώτο είναι το χαρμανλίκι / Και στο δεύτερο μένει το μαστουρλίκι / Και στο τρίτο το νταΐλίκι / Και στο τέταρτο, καλέ, το ζοριλίκι».

➥ Πάντως, τα φασόλια και τα μακαρόνια δεν αποτελούν άσχημο συνδυασμό. Κάθε άλλο. Με τα μακαρόνια ο Γιάννος έλαβε μπόλικους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ενέργεια που χρειάζεται (ενδείκνυνται και για όλους όσοι κάνουν πνευματικές εργασίες), και με τη φασολάδα θα γιομίσει πολύτιμες πρωτεΐνες. Ντούκι θα γίνει στη φυλάκα ο Γιάννος.

➥ Και παρακάτω ο «Ωρωπός» λέγει: «Και στο πέμπτο όλ’ η λαθρεμπορία / Και στο έκτο μένει η σκευωρία / Και στο έβδομο όλ’ οι τεκετζήδες / Και στο όγδοο μένουν οι ασθενήδες».

➥ Και με τον σοσιαλισμό; Ποιος θα μείνει όξω να διαφωτίζει τον λαό για την ιστορία της πασοκάρας; Απαντά ο Μπάτης με τον Ωρωπό του: «Και στο νούμερο εννέα και δέκα / Την αμολάνε όλοι αβέρτα».

➥ Γεια σου, ρε Σημίταρε, με τις υπουργάρες σου. Εβίβα!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα