ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 29.10.2018

➥ Η χθεσινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στιγματίστηκε από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του Ελληνα αδελφού μας, που προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σημαία μας, από το αλβανικό κράτος.

➥ Κάθε φορά που γιορτάζουμε, όμως, το ΟΧΙ και τη συντριβή των Ιταλών στα βουνά της Βορείου Ηπείρου την ελληνική νοόσφαιρα σκοτίζουν και διάφορες ουρανομήκεις παπάτζες.

➥ Κλασική παπάτζα Νο 1: Η Ελλάδα πολέμησε τον φασισμό. Δηλαδή, αν η Ιταλία είχε δημοκρατία, δεν θα πολεμούσαμε; Θα λέγαμε «περάστε, Ιταλοί δημοκράτες, να πάρετε ό,τι θέλετε»;

➥ Η Ιταλία, ως δημοκρατία, γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, φασιστικό κράτος, βασίλειο, μας έχει πάει ποτέ φιλικά και δεν το καταλάβαμε; Αυτό το «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» είναι ένα από τα μεγαλύτερα μούσια που κυκλοφορούν στις καφενειακές συζητήσεις. Τα βιβλία της Ιστορίας λένε το αντίθετο.

➥ Κι ο Μεταξάς, που δεν έκοβε τις φλέβες του για τη δημοκρατία, πολέμησε τον ιδεολογικά συγγενή Μουσολίνι μόνο για έναν λόγο: Ηταν Ελληνας, και οι ιδεολογίες μπροστά στην πατρίδα δεν πιάνουν ούτε κάλπικο σεντ.

➥ Ο Μεταξάς, που ήταν ιδεολογικά συγγενής με τον Φράνκο της Ισπανίας, πουλούσε όπλα και πυρομαχικά [της Εταιρείας (Ελληνικού) Πυριτιδοποιείου – Καλυκοποιείου, μετέπειτα ΠΥΡ.ΚΑΛ., διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν ο Μποδοσάκης) στους κομμουνιστές κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.

➥ Γιατί ο Μεταξάς πουλούσε όπλα (και) στους Ισπανούς κομμουνιστές, και όχι μόνο στον ομοϊδεάτη στρατηγό Φρανσίσκο Φράνκο; Επειδή η Ελλάδα δεν έχει ιδεολογικές φιλίες, αλλά μόνο συμφέροντα.

➥ Κλασική παπάτζα Νο 2: Ο λαός είπε το ΟΧΙ, διότι ο Μεταξάς, αν μπορούσε, θα έλεγε ΝΑΙ. Αυτό το τσαμπουνάνε ανερυθρίαστα αριστεροί, φιλελέ και απολιτίκ λουκουμοδεξιοί, που δεν θέλουν να πουν καλό λόγο για τον Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν ισάξιος του Γιούρι Γκέλερ στην τηλεπάθεια και επικοινώνησε με κάμποσα εκατομμύρια Ελληνες, ρωτώντας τους τι να κάνει με το τελεσίγραφο των Ιταλών;

➥ Κι αν ο λαός, μόνος, χωρίς ηγεσία και ίσως κόντρα στη γραμμή της κυβέρνησης, είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς, τότε πρέπει αντιστοίχως να συμπεράνουμε ότι ο λαός είπε το ΝΑΙ τη βραδιά των Ιμίων.

➥ Ο λαός ευχαρίστησε τους Αμερικανούς στη Βουλή για το όνειδος των Ιμίων; Ο λαός έδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους; Ας σοβαρευτούμε, επιτέλους!

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα