ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 01.11.2018

➥ Στην εφημερίδα «Espresso» εσχολιάσθη κάπως πικρά η μεγαλειώδης συνέντευξη που παραχώρησε η Ολγα Τρέμη στο «Πρώτο Θέμα». Και είπεν η Τρέμη: «Ψηφίζω ΚΚΕ. Πάντα. Για δύο λόγους. Ο πρώτος από νοσταλγία. Ο δεύτερος επειδή είναι κόμμα συνεπέστατο με όσα πρεσβεύει».

➥ Και έγραψεν η «Espresso» για τον κομμουνισμό της Τρέμη: «Εκάλη, χαβιάρι και Βελουχιώτη Αρη η 66χρονη πασιονάρια των Van Cleef. Είναι νοσταλγική ψήφος (τι νοσταλγεί, άραγε, τα σταλινικά γκουλάγκ;) και επιλογή συνέπειας. Να, σαν την Ολγα, καλή ώρα. Οσο κυβερνούσε ο Σημίτης ήταν συνεπέστατη στον εκσυγχρονισμό και στον χλιδεπίχλιδο τρόπο ζωής, τα γκαλά, τα πανάκριβα φορέματα κ.λπ.».

➥ Η Oλγα είναι συνεπής. Το ΚΚΕ ακολουθεί το μαρξικό δόγμα ότι η θρησκεία είναι το «όπιο των λαών» και το Mega την περίοδο της μεγάλης σύγκρουσης μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Σημίτη για το ζήτημα των ταυτοτήτων στήριξε με τον μανίφικο και σένιο τρόπο του καραμπαμπάμ και με τα μπούνια Σημίτη!

➥ Επίσης, στην ίδια συνέντευξη η κυρία Τρέμη είπε τα ακόλουθα συγκινητικά: «Καλύτερα να κατεβαίνεις στις διαδηλώσεις με γούνα παρά να μην κατεβαίνεις χωρίς γούνα. Και τι γούνα! Από γιδοπρόβατα η προέλευσή της. Και πόσοι κατεβαίναμε; Ελάχιστοι. Οι περισσότερες, χωρίς γούνα, μονίμως στον καναπέ να σχολιάζουν τις… γούνες».

➥ Πόσο δίκιο είχε η κυρία Τρέμη. Η Ιστορία δικαίωσε αυτές που έκαναν τις πορείες φορώντας γούνες (έστω από γιδοτόμαρα). Ανέβηκαν κοινωνικά, είπαν ειδήσεις, τις είπαν στις ειδήσεις, φόρεσαν τα λούσα και παντρεύτηκαν με άνδρες με μεγάλα μούσα (η λέξη μούσια, αν γραφτεί «μούσα», δίχως το «ι», υπαινίσσεται πυκνότητα στην τριχοφυΐα).

➥ Oλες οι επενδυτικές και συναισθηματικές επιλογές τής βγήκαν της Oλγας Τρέμη. Eβρισκε πάντα τον παπά στην τζογαδόρικη τσόχα της ζωής. Ο «παπάς» εν προκειμένω είναι η Αριστερά και τα θυμιατά του οι κλειδοκράτορες των απόψεων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και «διανοούμενοι».

➥ Η Oλγα Τρέμη, πάντως, έκανε και μια παρεξήγηση. Αντί να αγωνιστεί για το προλεταριάτο προλεταριοποίησε τους αστούς εκπέμποντας από το δελτίο του Μέγκα μια ωραία ατμόσφαιρα εκσυγχρονισμού, πασοκίλας, γαπίλας στη συνέχεια και τέλος μνημονίασης…

➥ Το πιο ωραίο περί Mega το γράφει ο Μανώλης Κοττάκης σήμερα στη «δημοκρατία»: Το Mega ήταν κόμμα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα