Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Απανωτά τα θαύματα στην πατρίδα μας. Eντιμοι σοσιαλιστές είναι γεμάτοι αυταπάρνηση αλλά και σπάνια κατάρτιση περί τα οικονομικάAς κάνουμε αρχή με επίσημο τόνο, κάπως καθαρευουσιάνικο: Η στήλη ζητεί ειλικρινώς και ταπεινοφρόνως ένα ηχηρόν συγγνώμη για την φοβεράν παράλειψιν πραγματοποιήσεως μνείας διά την ημέραν της αποταμιεύσεως. Και τώρα επανερχόμεθα στην κοινή δημοτικιά. Εχουμε, όμως, δικαιολογία για την παράλειψη: Στην Ελλάδα το χρήμα για όλους όσοι δεν έχουν διατελέσει ούτε δευτερόλεπτο στη ζωή τους σοσιαλιστές ή κομμουνιστές έχει γίνει τόσο «αόρατο» και σπάνιο ώστε έχει φύγει «εντελώς από το κάδρο», που λένε και στα κανάλια οι πάνσοφοι δημοσιολόγοι. Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται. Λεφτά που δεν εισπράττονται, φέσια πολλά φοριούνται. Για να δεις πεντάευρο, μάτια μου, πρέπει να είσαι πιο τυχερός από τον Γκαστόνε Ντακ, που έπεφτε από ουρανοξύστη, σωζόταν κι έβρισκε και πορτοφόλι.

Τι να αποταμιεύσεις, κύριος; Τι νόμισμα να ζμπρώξεις στην πορτοφόλα; Λεφτά της Μονόπολης; Οταν με το καλό σε καμιά δεκαριά χιλιάδες χρόνια ο σύριζας φέρει την ανάπτυξη, τότε εγγυώμεθα τη δημοσίευση μεγάλου αφιερώματος στην αξία της αποταμίευσης. Μέχρι τότε, όλοι εμείς μπορούμε να αποταμιεύουμε άλλα πράγματα για να ρεφάρουμε. Μπορούμε να βάζουμε στην άκρη βελανίδια όπως ο Τσιπ και ο Ντέιλ, τα χαριτωμένα σκιουράκια της Disney. Μπορούμε να αποθηκεύουμε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και μπουγιουρντιά της Εφορίας για να τα καίμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές μπορούμε να ντανιάσουμε σε αποθήκες (αν έχουμε) εκατομμύρια τόνους από προεκλογικά φυλλάδια, αφίσες και άλλο χαρτομάνι με ρετουσαρισμένες μουτσούνες υποψήφιων δημαρχέων, περιφερειαρχών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και πρωθυπουργών. Πριν μπει φόκο σε κάθε στοίβα με προεκλογικό υλικό μπορείτε να το διαβάσετε για να ευθυμήσετε με το ανελέητο φιδεμπόριο και τις παπάτζες των υποψηφίων.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σφαιρικής, πλέριας και κβαντικής ενημέρωσης που προσφέρομεν, εκθέτουμε κάτι το ωραίον, που θα χρησιμεύσει να εμπνέονται εκείνοι οι υπερτυχεροί που έχουν κεφαλαιακό περίσσευμα: μια ωραιότατη, αισθαντική φωτό, η οποία τιτλοφορείται «Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης» και κάνει στράκες στο διαδίκτυο. Και του χρόνου!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα