ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 05.11.2018

➥ Οι κούροι της αρχαϊκής περιόδου που βρέθηκαν σε αγροτεμάχιο στην Αταλάντη είναι ακόμη ένα δώρο της γης μας στην ανθρωπότητα. Τα χώματά μας βροντοφωνάζουν ότι ο τόπος είναι Ελλάς, ενώ οι πολιτικοί αρλεκίνοι κοάζουν βαρβαρικά κελεύσματα σε σπαστά ελληνικά.

➥ Στην έρευνα οικονομικού κλίματος για τον μήνα Οκτώβριο που έκανε το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα», ενώ το 11% «τρώει» τις αποταμιεύσεις του για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

➥ Ηθικό δίδαγμα: είναι πιο συμφέρον να φάμε αυτούς που μας τα τρώνε από το να μας φάνε εκείνοι. Οι Ελληνες, αν θέλουμε να φύγουμε από την κρίση, πρέπει να διώξουμε κλοτσηδόν από το προσκήνιο, τη χώρα, το ηλιακό σύστημα αυτούς που την προκάλεσαν.

➥ Απέβαλαν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα οι οποίοι στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία, ξακουστή».

➥ Ναι, στην Ελλάδα που μπορείς να γκρεμίσεις σχολείο, να το καταλάβεις όποτε σου καπνίσει, να πουλήσεις πρέζα μέσα στα πανεπιστήμια καλυπτόμενος από το «άσυλο», αποβλήθηκαν μαθητές που τόλμησαν να τραγουδήσουν πατριωτικό τραγούδι για τη Μακεδονία μας.

➥ Να ξέρουν καλά κι οι μαθητές κι οι γονείς κι ο κόσμος όλος ότι το κράτος δεν θα κάνει κάτι γι’ αυτό. Αν μπορούσε, δεν θα τους απέβαλε μόνο, αλλά θα έστελνε στην εξορία τους πατριώτες μαθητές. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει σ’ αυτή την αθλιότητα.

➥ Κατοχή. Νέτη σκέτη κατοχή και από εχθρό που οφείλεις να πολεμήσεις, αλλά -σε αντίθεση με άλλους αντιπάλους που είχε η χώρα- δεν μπορείς να σεβαστείς και δεν του αξίζει κιόλας. Ο ελληνόφωνος ανθέλληνας είναι τόσο επικίνδυνος όσο απεχθής και χαμερπής.

➥ Σκάνδαλο αλά τούρκα: Η πρέσβης της Τουρκίας στην Ουγκάντα ανακλήθηκε στην Αγκυρα επειδή σε εορταστική εκδήλωση στην Ουγκάντα για την Ημέρα της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ντυμένη με αρχαιοελληνική χλαμύδα.

➥ Πάντως, οι Τούρκοι την αδίκησαν την πρέσβη. Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, δεν ντύθηκε αρχαία Ελληνίδα, αλλά πλαστική κούκλα σε βιτρίνα παλιατζίδικου του Μοναστηρακίου.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα