«Ελλάς (όχι και τόσο) Ελλήνων Επαιτών!» Νο 2

Με την αποποινικοποίηση της επαιτείας άνοιξε ο δρόμος για την απροκάλυπτη εκμετάλλευση των μικρών παιδιών. Hταν άδικο, έγινε νόμοςΠριν από λίγες ημέρες σ’ αυτήν εδώ τη στήλη δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «Ελλάς (όχι και τόσο) Ελλήνων Επαιτών!» για την αποποινικοποίηση της επαιτείας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφέρονταν τα κάτωθι: «Με την αποποινικοποίηση της επαιτείας ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων. Θα μοσχοπουλήσουν τα ακορντεόν και οι μελόντικες! […] Την προηγούμενη Τετάρτη στη Βουλή, η οποία λειτουργεί σαν βιομηχανία παραγωγής ανθελληνικών νόμων, έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αποποινικοποίηση του εγκλήματος της επαιτείας. Η επαιτεία μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πταίσμα. Τώρα είναι ελεύθερη! Σίγουρα, μόλις εγκρίθηκε το νομοσχέδιο, οι επαίτες Ασίας, Αφρικής, Βαλκανίων, Λατινικής Αμερικής αλλά και Ανταρκτικής, άμα λάχει, έσπευσαν να κάνουν τα χαρτιά τους σε ημεδαπή ΜΚΟ για να έρθουν στη Βαλχάλα του ζητουλισμού».

Μία που αποποινικοποιήθηκε η ζητιανιά κι άλλη μια που γέμισαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με αλλοδαπούς επαίτες, που ανέβασαν επίπεδο δράσης και διεκδίκησης οβολού των επιβατών. Τώρα πια είναι πολλοί εκείνοι που έχουν βγάλει ανήλικα παιδάκια με το ποτήρι στο χέρι να ζητιανεύουν. Η αποποινικοποίηση της επαιτείας αύξησε κατακόρυφα την παιδική εκμετάλλευση στην πατρίδα μας, η οποία σφαδάζει από τους πόνους που της προκαλούν πληγές γεμάτες πολιτικό πύον και σάπιο αίμα.

Στη φωτογραφία που βλέπουμε και η οποία ελήφθη προχθές στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου μια νεαρή, αλλά ενήλικη γυναίκα μόλις έχει αποβιβαστεί από βαγόνι στο οποίο επαιτούσε (παίζοντας και λίγο ακορντεόν) με το ανήλικο που είχε μαζί της και καθοδηγούσε σε ποιους επιβάτες να προτείνει το κυπελλάκι… Το θέαμα δεν είναι τόσο θλιβερό όσο η πραγματικότητα των ανήλικων παιδιών, που αντιμετωπίζονται σαν κρέατα από τους δουλεμπόρους και τους εκμεταλλευτές τους – είτε αυτοί είναι γονείς είτε άλλοι, που κερδοσκοπούν από την εξαθλίωση των παιδιών. Φυσικά, οι μηχανοδηγοί και οι επικεφαλής της λειτουργίας των σταθμών ουδόλως ενδιαφέρονται γι’ αυτή την αθλιότητα. Η Ελλάδα πρέπει πάλι να απελευθερωθεί πόντο προς πόντο από τους δυνάστες της.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα