ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτη 07.11.2018

➥ Παιδιά, κρατηθείτε γερά από τα μπράτσα της πολυθρόνας, θα έχομεν αναταράξεις συναισθηματικάς. Εχομεν Αρχιεπίσκοπο! Ζει! Βρίσκεται στην Ελλάδα, όχι στο Αλδεβαράν! Δεν απήχθη από τα ούφατα! Εκανε και δήλωση για τη δολοφονία Κατσίφα από τους Αλβανούς.

➥ «Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν Ελληνας στη Βόρεια Ηπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε» είπε, σύμφωνα με πηγές, ο Ιερώνυμος κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

➥ Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κατσίφας δολοφονήθηκε την 28η Οκτωβρίου. Ο Ιερώνυμος έκανε τη δήλωση εννέα ημέρες μετά το φονικό του ήρωα. Ακόμα κι αν είχε βάλει τηλεγράφημα πάνω σε χελώνα, νωρίτερα θα μας ερχόταν. Κι όμως, ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος χρειάστηκε 216 ώρες (μετρημένες) για να σκεφτεί κάτι να πει για τον Κατσίφα.

➥ Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα κάνει δήλωση για τη Δευτέρα Παρουσία υπό δύο προϋποθέσεις: α) Να συμφωνεί ο Αλέξης Τσίπρας. β) Να έχει γίνει ήδη η Τρίτη Παρουσία για να μη ρισκάρει λέγοντας κάτι βιαστικά…

➥ Ολως τυχαίως, χθες που έκανε την πατριωτική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κυκλοφόρησαν φήμες ότι «τα έχει βρει με τον Τσίπρα για τον χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους». Αν αληθεύει, ερμηνεύεται η απόπειρα οικοδόμησης πατριωτικού προφίλ, ακόμα και όψιμου.

➥ Θα ανανεώσουν, λέει, το Σύνταγμα κατά το «γερμανικό πρότυπο». Και μόλις ακούς τη φράση «γερμανικό πρότυπο», οι πρώτοι συνειρμοί είναι οι συνηθισμένοι εφιαλτικοί.

➥ Η λέξη Γερμανία σε πηγαίνει «τρένο» στην Κατοχή, στα κρεματόρια, στους γιους του Αμαλέκ, στον θρίαμβο του κακού. Κι η κόλαση με τα γερμανικά πρότυπα… λειτουργεί.

➥ Μια καλή είδηση: Οπως έγραψε η «δημοκρατία» εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται «στον αέρα» το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, «μια καινοτόμος υπηρεσία που παρέχει δωρεάν και εξ αποστάσεως πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία».

➥ Πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Να ελέγξει (αν έχει όρεξη για ψάρεμα λαβρακιών και ξιφίων) πόσα κόστισε η ψηφιοποίηση των αρχείων της Βουλής κι αν έχει γίνει μία φορά αυτή η ψηφιοποίηση ή περισσότερες. Πού ξέρεις, κάτι μπορεί να βρεθεί κατά κει.

➥ Απορία που κυκλοφορεί στα ιντερνέτια εν όψει της 17ης Νοεμβρίου και η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι καλοπροαίρετη και όχι μηδενιστικό χιούμορ, που προσπαθεί να αμφισβητήσει τις εκατόμβες των νεκρών της ΕΡΤ, την οποία απελευθέρωσε η Αριστερά: «Πότε είναι η επέτειος εισβολής των τανκς στην ΕΡΤ;»
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα