ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 08.11.2018

➥ Με Ιερώνυμο, η Εκκλησία της Ελλάδoς έγινε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και η περιουσία της ήδη ταξιδεύει Βερολίνο!

➥ Γιατί θα πάρουν οι Γερμανοί τα οικόπεδα, διαμερίσματα, μποστάνια, βοσκοτόπια, μετρητά και αμέτρητα, τα μανουάλια, τα τάματα, τα κινητά κι ακίνητα και τιμαλφή και πετραχήλια και εγκόλπια και τέμπλα και εικόνες από την Εκκλησία της Ελλάδος; Διότι το «κοινό ταμείο», που θα «αξιοποιεί» την εκκλησιαστική περιουσία, θα αποδίδει 50% στο κράτος και 50% στην Εκκλησία.

➥ Το κράτος, ως γνωστόν, ρουφάει με το μπουρί της σόμπας το αίμα των Ελλήνων και ταΐζει μ’ αυτό βρικόλακες σαν τον Σόιμπλε. Μνημονιακή υποχρέωση γαρ… Η λέξη «Υπερταμείο» σάς λέει κάτι;

➥ Τώρα, οι Γερμανοί κατάφεραν να μπήξουν τα δόντια τους στο σώμα της Εκκλησίας, στο τελευταίο αποκούμπι του λαού.

➥ Θα πουλάνε, θα περνάει το 50% στους Γερμανούς και θα μένει το 50% στην Εκκλησία. Η περιουσία της Εκκλησίας θα βγαίνει συνέχεια στο σφυρί, μέχρι να μη μείνει τίποτα. Κι ύστερα θα δεις πόσα ιδρύματα θα κλείσουν και θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία.

➥ Και οι παπάδες θα βγουν από το κρατικό μισθολόγιο (προφανώς για να χωρέσει κι άλλους συριζαίους) και θα πληρώνονται από την Εκκλησία. Δηλαδή, οι μητροπολίτες με μια μονοκονδυλιά θα μπορούν να στείλουν τον παπά για… βρούβες. Θα μπορούν να τον απολύσουν χωρίς πολλά πολλά.

➥ Με τη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των μητροπολιτών πλήττεται η ζώσα Εκκλησία, που εκπροσωπείται κυρίως από τους πιστούς και τον λαϊκό κλήρο, και αποδυναμώνεται ο αυθεντικά δημοκρατικός χαρακτήρας της.

➥ Κι όποτε θέλει το κράτος, που θα δίνει «επίδομα» στην Εκκλησία για τους μισθούς των ιερέων, θα μπορεί να «τραβήξει την πρίζα» επικαλούμενο αδυναμία καταβολής.

➥ Ο Χριστόδουλος δεν θα επέτρεπε στον Τσίπρα ούτε να διανοηθεί να προτείνει κάτι από τα παραπάνω. Με τον Ιερώνυμο, ο Σόιμπλε και οι όμοιοί του πέτυχαν τζακ ποτ. Οι πιο άγριες φαντασιώσεις των Γερμανών γίνονται πραγματικότητα με την Αριστερά κι έναν «μιλημένο» Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

➥ Και στο βάθος, η ημισέληνος. Ο χωρισμός Εκκλησίας – κράτους είναι ο φερετζές του θρησκευτικού αποχρωματισμού και του εξισλαμισμού της Ελλάδας που ακολουθεί…

➥ Eνα ευρώ να ’χαμε για κάθε «ευχαριστώ» που είπε ο Ιερώνυμος στον Τσίπρα, θα τα κονομούσαμε, βρε μάγκα μου.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα