ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Στην Ελλάδα δεν ευδοκιμεί το λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας, διότι η πραγματικότητα είναι πιο ακραία από τη φαντασίαΟ κ. Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς είναι αρθρογράφος της «δημοκρατίας», διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ερευνώντας τα φυσικά φαίνεται ότι έχει ερμηνεύσει και τα αφύσικα της ελληνόφωνης πολιτικής σκηνής. Σε άρθρο του στην εφημερίδα μας περιέγραφε την κατάσταση στην Ελλάδα κάνοντας μια εξαιρετικά εύστοχη αναγωγή, η οποία αξίζει να επαναληφθεί ώστε να εμπεδωθεί. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι να δημιουργήσουμε ένα φανταστικό σενάριο όπου μέσω δημοκρατικών διαδικασιών Ιρανοί μουλάδες θα βρεθούν στην κυβέρνηση του Τελ Αβίβ. Η πρώτη πολιτική πράξη των μουλάδων θα ήταν η κατάργηση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος και η εκχώρηση της χώρας στους Γερμανούς. Θα παραχωρούσαν επίσης τη Δυτική Οχθη στους Παλαιστινίους δηλώνοντας ότι η “Νεκρά Θάλασσα δεν έχει σύνορα”, ενώ θα καταργούσαν τα σύνορα της χώρας και θα φορολογούσαν αγρίως τους Ισραηλινούς πολίτες, ώστε να μετατρέπουν το προϊόν της εργασίας τους σε επιδόματα μουσουλμάνων εποίκων.

Επίσης, εντός των πλαισίων της ανωτέρω σουρεαλιστικής εικόνας, στην περίπτωση που ένας Ισραηλινός πολίτης θα δολοφονούνταν με εντολή κάποιου παράφρονα πρωθυπουργού γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση των Ιρανών μουλάδων στο Τελ Αβίβ όχι μόνο δεν θα εξαφάνιζε τη γειτονική χώρα από τον χάρτη, αλλά τα πρωτοκλασάτα στελέχη της θα χαρακτήριζαν τον νεκρό πολίτη “παράφρονα, γραφικό, εθνικιστή και επικίνδυνο φασίστα που διαταράσσει τις σχέσεις των δύο χωρών”. […] Στο ίδιο μήκος κύματος ευρίσκεται και η αντίρρηση της πέμπτης φάλαγγας να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος στο Κοινοβούλιο. […] Δυστυχώς, η σουρεαλιστική εικόνα των Ιρανών μουλάδων στην κυβέρνηση του Τελ Αβίβ δεν απέχει πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα στην πατρίδα μας όπου ανθελληνικά τάγματα εφόδου ευρίσκονται στην εξουσία μετά τη Μεταπολίτευση. […] Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη ο λαός να απονευρώσει και να εγκλωβίσει εντός της πολιτικής λήθης άμεσα τους επικίνδυνους “Ιρανούς μουλάδες των Αθηνών”, ειδάλλως λίαν συντόμως θα έχει την τύχη του δολοφονηθέντος ήρωα της Βορείου Ηπείρου».

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα