➥ Πέρασε κι η Καθαρά Δευτέρα και οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θαλασσινά – ήταν τα μόνα που διαμαρτυρήθηκαν έμπρακτα για την πολιτική που είχε ασκήσει στο παρελθόν και απείλησαν στα σοβαρά τον Γιώργο Παπανδρέου.
➥ Το 2012, όταν έκανε διακοπές (πόσο πρωτότυπο για δουλευταράδες σαν τον ΓΑΠ…) σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Μεσσηνία (πόσο σπάνιο για… σοσιαλιστή), έφαγε έναν κουβά θαλασσινά, του ανέβηκε η πίεση και οι πανικόβλητοι ακόλουθοί του έψαχναν εναγωνίως «εχέμυθο» γιατρό για να τον συνεφέρει.
➥ Πρέπει να βρήκαν καλό γιατρό οι υπηρέτες του τελευταίου διαδόχου της δυσωνύμου δυναστείας και ο Τζέφρυ ανένηψε ταχέως.
➥ Μύδια, στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια, όλα τα συμπαθή μαλάκια των ελληνικών θαλασσών -μαγειρεμένα και μη- έδειξαν με τον τρόπο και την αυτοθυσία τους την πολιτική ωριμότητα, την αγωνιστικότητα και το αδούλωτο πνεύμα τους.
➥ Ο Τζέφρυ χώνεψε, ανένηψε και συνεχίζει με ανέφελη διάθεση τις διακοπές του στην Ελλάδα, την οποία «έσωσε» με το Μνημόνιο που μας πέρασε κολάρο.
➥ Περαστικά μας, ζήτω τα μαλάκια και κάτω οι μαλ@#ες, οι σουπιές και οι γλοιώδεις σαλούφες που ψηφίζουν αστροπελέκια!
➥ Γουρλίδικη η Πορτογαλία για τον ελληνικό αθλητισμό. Πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους (απλό) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στέφθηκε την Κυριακή ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο τελικός διεξήχθη στην πόλη Γκοντομάρ της Πορτογαλίας, όπου ο Σγουρόπουλος νίκησε τον Γερμανό Γκέριτ Ενγκεμαν.
➥ Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του κάκιστου χαμένου, που ενίοτε χαρακτηρίζει τους Γερμανούς, ήταν ότι στο τέλος του αγώνα ο Γιάννης Σγουρόπουλος, μόλις επικράτησε στο έβδομο σετ και κατέκτησε τον τίτλο, έτεινε το χέρι του στον αντίπαλό του και ο Ενγκεμαν τον… προσπέρασε, αφήνοντας τον Ελληνα πρωταθλητή σύξυλο (βλ. φωτό)!
➥ Φυσικά, όσοι δεν ξέρουν να χάνουν δεν γνωρίζουν και πώς να διαχειρίζονται σωστά τη νίκη. Ακριβώς αυτό έκανε κι η Γερμανία μεταπολεμικά. Αντί να ευγνωμονεί τις χώρες που την άφησαν να υπάρξει (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), εκδικείται μικρόψυχα, όταν βρίσκει την ευκαιρία.
π