Μικρά μυστικά διακοπών ΙΙΙ

Αλήθεια βγαλμένη από τη ζωή: Οι αρνητικές απόψεις για οτιδήποτε συνήθως είναι ακριβέστερες από τις θετικές

Από τον
Παναγιώτη Λιάκο

Είναι καλή εφεύρεση το ίντερνετ. Φαντάζει ακόμα καλύτερη από τη στιγμή που έγινε μόδα η δημοσίευση κριτικών σε ξενοδοχεία, πανσιόν, πάσης φύσεως καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και τα σχετικά.

Οι κριτικές είναι χρήσιμες. Οι κακές κριτικές μπορεί να σώσουν ακόμα και ζωές – ή, τουλάχιστον, να γλιτώσουν καταναλωτή από μια εισαγωγή σε νοσοκομείο ή από συχνές επισκέψεις στο WC, ένεκα αλλοιωμένου φαγητού και ποτού «μπόμπα».

Ο «στριμμένος» που όλα τού ξινίζουν και όλα τού βρομάνε είναι σύμμαχος, όχι αντίπαλος του κοινού.

Για φαντάσου! Δεν είναι και λίγο να σε σώσει από την οδυνηρή εμπειρία του… τσιρλιμπίνγκο ένας δύστροπος θαμών, που κατέθαψε ένα πανβρόμικο εστιατόριο (με μαγευτική θέα) στο διαδίκτυο.

Οι άνθρωποι που παραθερίζουν ή απλά χαλαρώνουν από τον κάματο της ημέρας και επισκέπτονται έναν χώρο εστιάσεως ή αναψυχής συνήθως βλέπουν με καλό μάτι και το κατάστημα που επισκέπτονται και αυτό που τους σερβίρεται.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, διότι η χρυσόσκονη της ξεκούρασης, της χαράς της παρέας και της «απόδρασης» από τα συνηθισμένα μειώνει την ικανότητα ευθυκρισίας.

Οι καλοπροαίρετοι καταναλωτές, που θα γράψουν κριτικές του στιλ «ουάου, υπέροχη θέα, μοναδικό μαμαδίστικο φαγητό, άψογο σέρβις», από τη μια αυξάνουν τον τζίρο του καταστήματος δίχως να παίρνουν ποσοστά και από την άλλη ενδέχεται η διθυραμβική κριτική τους να βλάψει κάποιους αφελείς που θα επηρεαστούν από αυτήν.

Ο τζώρας, ο μικροβιοφοβικός, ο δύστροπος και απαιτητικός θα δυσφορήσει με το τραπέζι που κολλάει, επειδή ο σερβιτόρος το «καθάρισε» σκουπίζοντάς το με βρόμικη πατσαβούρα.

Ο ανικανοποίητος θα καταλάβει το λεπτό φιλμ του ηλιελαίου, που καλύπτει τις ρυτιδιασμένες ντομάτες τής τάχα «χωριάτικης».

Ο σιχασιάρης θα πάρει χαμπάρι τον κουτοπόνηρο κάπελα που ξαναζέστανε στον φούρνο το αρνί το οποίο έψησε χθες στη σούβλα και θα ξεμπροστιάσει τον συμπαθή χωρατατζή ψαροταβερνιάρη που πασάρει (και χρεώνει) τσιπούρα ιχθυοτροφείου για πελαγίσια και σε ποτίζει κηροζίνη αντί για οίνο.

Να διαβάζετε τις κακές κριτικές για ενημέρωση και τις καλές σαν μυθιστόρημα, για να λησμονείτε τους καημούς και τα ντέρτια σας.

Δείτε εδώ την συνέχεια: Μικρά μυστικά των διακοπών IV

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις