ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 30/06/2020

➥ Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι ρευστή και η αστάθεια αυτή πολλά «παράξενα» έως και δεινά μπορεί να προκαλέσει στη χώρα μας. Ακούγεται ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον φίλο του Ντόναλντ Τραμπ να «πείσει» τη χώρα μας να μοιραστεί τα δικά της (Αιγαίο, ΑΟΖ κ.λπ.) με την Τουρκία. Είναι η επανάληψη του γνωστού σεναρίου. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου…

➥ Ο Ερντογάν και στις ΗΠΑ περνάει τη γραμμή ότι θα πάρει ό,τι ζητάει από την Ελλάδα είτε με συνομιλίες είτε με πόλεμο, τον οποίο θα δρομολογήσει όταν (και εάν, φυσικά) σταθεροποιήσει την κυριαρχία του στη Λιβύη ο υπάλληλός του ο Σάρατζ.

➥ Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν φαίνεται ότι ζητά από ΗΠΑ και Ε.Ε. να τηρήσουν στάση (ευμενούς προς εκείνον) ουδετερότητας αν ανάψουν τα αίματα στην περιοχή.

➥ Τα παραπάνω, μέσες άκρες, είναι αναμενόμενα. Οι αστάθμητοι παράγοντες, όμως, είναι εκείνοι που μπορεί να ακυρώσουν πολλά στρατηγικά σχέδια και τακτικές επιλογές.

➥ Ένας από τους σημαντικότερους αστάθμητους παράγοντες μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης είναι η νομιμοφροσύνη του τουρκικού στρατού στον Ερντογάν αλλά και σημαντικής μερίδας του κρατικού μηχανισμού.

➥ Οι εκκαθαρίσεις στο τουρκικό δημόσιο, στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας είναι μια από τις καθημερινές συνήθειες του Νεοοθωμανού επίδοξου «σουλτάνου».

➥ Στην Ελλάδα μπορεί να βρίζουμε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο τα υπόλοιπα κόμματα και την Κυριακή να βρίζουμε μόνο το κράτος, αλλά δεν τίθεται θέμα νομιμοφροσύνης προς το κράτος αν και όταν έρθουμε στα χέρια με τους Τούρκους.

➥ Μόνο το ΚΚΕ έχει στο καταστατικό του ότι σε περίπτωση πολέμου με άλλη χώρα θα σηκώσει τα όπλα εναντίον της Ελλάδας αλλά και για αυτήν την περίπτωση έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.

➥ Αυτά τα ωραία για την ώρα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα