ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 25/08/2020

➥ Κυκλοφορεί στα πέριξ ότι ο αδελφός του γαμπρού του Ερντογάν πήγε τον Ιούλιο στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας για να αγοράσει για λογαριασμό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού 6 αλιευτικά 3.000 τόνων έκαστο και 6 φορτηγά πλοία από 7.000 μέχρι 10.000 τόνους.

➥ Ο εντεταλμένος… συγγενής πήρε μαζί του και έναν ναυπηγό για τον έλεγχο της προόδου της παραγγελίας αλλά και για την επίβλεψη της ναυπήγησης πλοίων της οικογένειας Ερντογάν που «χτίζονται» στα ναυπηγεία του Ναγκασάκι.

➥ Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, τα πλοία έχουν πλέον παραληφθεί και έχουν μεταφερθεί στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας -κι εδώ είναι το ζουμί της είδησης- για να τους κάνουν κάποιες ειδικές μικρομετατροπές που θα επιτρέπουν στα εμπορικά πλοία και στα αλιευτικά να μεταφέρουν κάποια οπλικά συστήματα.

➥ Από το Πουσάν θα ξεκινήσει η νηοπομπή των νατοϊκών μας «συμμάχων» για να καταλήξει στην Τουρκία. Στα πλοία επιβαίνουν και Νοτιοκορεάτες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τα τουρκικά πληρώματα.

➥ Τα τουρκικά αλιευτικά, μεταξύ άλλων, έχουν αναλάβει κάποιες αποστολές δυναμικής αντιπαράθεσης με τους Ελληνες αλιείς.

➥ Η «κατόπτευση» του… χώρου, από την πλευρά των Τούρκων ψαράδων γίνεται εδώ και καιρό. Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο ενημερωτικό μέσο που ασχολήθηκε με την προαναφερθείσα «πρόβα» των Τούρκων (στήλη «Περί Πωλητικής» της 30ής Ιουνίου).

➥ Το «κούμπωμα» οπλικών συστημάτων στα αλιευτικά και τα εμπορικά πλοία δεν είναι τουρκική ευρεσιτεχνία. Την ιδέα την είχαν κι άλλοι πριν απ’ αυτούς…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα