ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 01/09/2020

➥ Κάηκαν και οι Μυκήνες. Πάλι καλά που δεν γίνεται να απανθρακωθούν οι μεγάλιθοι, διότι θα είχαμε παραλάβει, ως γενιά, μυκηναϊκά ανάκτορα και θα είχαμε παραδώσει τέφρα. Λέμε ότι θέλουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά όσα έχουμε εδώ δεν τα προσέχουμε.

➥ Αν πάει κάποιος να ελέγξει έναν προς έναν τους ιερούς τόπους του Ελληνισμού, θα διαπιστώσει ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κυριαρχία μιας ξετσίπωτης βαρβαρότητας.

➥ Για παράδειγμα, ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, αντί να αποτελεί ένα περίβλεπτο μνημείο που να έλκει προσκυνητές των αγώνων της ελευθερίας, κατάντησε μισοφαγωμένος (από μπουλντόζες) λοφίσκος δίπλα σε ένα διαλυτήριο πλοίων.

➥ Θα είναι ψέμα γελοίο να ισχυριστεί κάποιος ότι η παρακμή μας είναι ήπια, «φυσιολογική», ανεπαίσθητη. Η κατηφόρα μας είναι άγρια κι όλα τα φρένα σπασμένα.

➥ Ανεχτήκαμε το κολόβωμα της γλώσσας μας το 1982 κι από κει άρχισε το ράλι στον γκρεμό. Οταν καταστρέφεις το λειτουργικό σύστημα του εγκεφάλου σου και την ίδια την ψυχική ταυτότητά σου, που είναι η γλώσσα, ας μην περιμένεις προκοπή.

➥ Εδώ και τέσσερις δεκαετίες προπονούμεθα ώστε να γίνουμε χιμπαντζήδες που μιμούνται όσα βλέπουν στα ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαία η χρονική συνάφεια μεταξύ της πυρκαγιάς στις Μυκήνες και της τηλεοπτικής επιστροφής της γλίτσας που λέγεται «Big Brother».

➥ Ολα συνδέονται μεταξύ τους, όλα είναι ένα. Αφήσαμε πίσω μας τον αρχαίο κόσμο, τη βυζαντινή αυτοκρατορία, όλα όσα έδιναν λάμψη, περιεχόμενο, διαχρονικότητα και νόημα στην παρουσία μας στον παγκόσμιο χάρτη, και γραπωθήκαμε από τον σκυλοπνίχτη της Νέας Τάξης και του απόλυτου τίποτα.

➥ Ακόμα και το 1821, που μας έβγαλε από τον οθωμανικό τάφο και μας επέστρεψε στον κόσμο των ελεύθερων εθνών, η κυβέρνηση το παρέδωσε στην κυρία Γιάννα για να το… αναδείξει.

➥ Ζήτω που καήκαμε!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα