ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 28/09/2020

➥ Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά δεν χάνει το χιούμορ της. Υπάρχει μεγάλη παράδοση στη σάτιρα σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο με τις -κατά καιρούς- τρισκατάρατες «ελίτ» του.

➥ Από τον Αριστοφάνη μέχρι τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60, το έθνος μας παρήγαγε γέλιο αβίαστο και ψυχωφελές. Ωστόσο, πάντα υπήρχε η απορία: Ποιος είναι ο πιο χιουμορίστας όλων; Η απάντηση προέκυψε μόλις χθες.

➥ Το βραβείο πανελληνίου καλαμπουριού, τα πρωτεία του χάχανου, ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση! Αιτία για την προαναφερθείσα διαπίστωση είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το τουρκικό drone που πέταξε πάνω από το Καστελόριζο και το οποίο έριξε κόκκινη μπογιά πάνω στην ελληνική σημαία.

➥ Διαβάζουμε στην ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές Αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

➥ Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, ζητά από τον Ερντογάν να πιάσει από το αυτί τον Ερντογάν και να τον οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης (λες και υπάρχει τέτοια στην Τουρκία).

➥ Λες και το περιστατικό έγινε έπειτα από πρωτοβουλία Τούρκου ιδιώτη, που πάνω στην τρέλα του, στο κέφι και στην ευεξία που του προκάλεσε η κατανάλωση σουτζούκ-λουκούμ σκέφτηκε να πάρει drone και να κάνει νούμερα στο Καστελόριζο.

➥ Λες και η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να αναλάβει αυτού του είδους… πρωτοβουλίες στην Τουρκία.

➥ Κι αυτό που θα τους «καίγαμε» κι έπειτα θα ρωτούσαμε γιατί λησμονήθηκε; Δεν το κάψαμε το πετούμενο επειδή ήταν drone και περιμέναμε άνθρωπο για να κάψουμε; Πόσο περισσότερο ρεζιλίκι μπορούμε ν’ αντέξουμε άραγε;

➥ Και κάτι το ωραίον που γράφτηκε στο διαδίκτυο: «Δεν το ρίξαμε το drone επειδή πέρασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα κι ό,τι περνάει τα σύνορα το θεωρούμε κατατρεγμένο».

➥ Πού είναι μια ΜΚΟ να στεγάσει το drone του Ερντογάν; Γιατί δεν έχουμε δώσει ακόμα ένα επίδομα στον χειριστή του;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα