ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 12/01/2021

➥ Η πολυμελής επιτροπή της στήλης ομοφώνως αποφάσισε την απονομή του Βραβείου της Επάργυρης Μελιτζάνας για το έτος 2021 στην καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

➥ Η κυρία Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία είπε το ακόλουθο ωραίον:

➥ «Εξακολουθούμε σθεναρά να υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση μέσα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεδομένα από την ιχνηλάτηση που διενεργεί η Πολιτική Προστασία έδειξαν ότι, ακόμα και όταν τα σχολεία ήταν κλειστά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υπήρχε ενδοοικογενειακή μετάδοση από τα παιδιά, η οποία μάλιστα ήταν υψηλότερη από αυτήν που είχε παρατηρηθεί όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά, επιβεβαιώνοντας ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον».

➥ Κοντολογίς, τα παιδιά πιο πολύ κολλάνε τους μεγάλους όταν δεν έχουν σχολείο, παρά όταν έχουν!

➥ Πραγματικά, αυτή η ανακάλυψη της δαιμόνιας και αεικίνητης Πολιτικής Προστασίας αξίζει Νόμπελ Ιατρικής (ίσως και Λογοτεχνίας – ποιος ξέρει;) και ανοίγει νέους δρόμους στη σκέψη μας.

➥ Να αφήσουμε τα παιδιά μονίμως στο σχολείο για να μη μας κολλήσουν! Να τα «παρκάρουμε» εκεί, μια που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, και να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.

➥ Με τέτοια Πολιτική Προστασία και τέτοιους λαμπρούς επιστήμονες μπορούμε πλέον να κοιμώμεθα ήσυχοι και απρόσβλητοι από πάσαν νόσον και πάσαν… [προσθέστε τη λέξη εσείς – εμείς αισχυνόμεθα].

➥ Και κάτι άλλο σχετικό με τα παιδιά στα σχολεία: Κάθε πιτσιρίκι που ο γονιός του το πάει σχολείο γιατί να έχει μόνο άδεια κυκλοφορίας; Να περάσει ΚΤΕΟ και να κόψουμε και τιμολόγιο!

➥ Ωραία ιδέα δεν είναι; Να έχεις άδεια για να πας το παιδί μέχρι το σχολείο του, υπογεγραμμένη από τον διευθυντή του.

➥ Είναι απαραίτητη αυτή η άδεια και εξαιρετικά χρήσιμη και διαφωτιστική για το κράτος. Γιατί θα μπορούσες, για παράδειγμα, να πηγαίνεις τον μικρούλη στον ιππόδρομο, να παίξει σύνθετο δίδυμο, φορκάστ, γκανιάν και παρολί.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα