ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 14/01/2021

➥ «Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» λέει ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «Ο ατσίδας» (παραγωγή του 1961).

➥ Αυτή η ατάκα έμεινε στην Ιστορία και για τον αξεπέραστο τρόπο που την ξεφουρνίζει ο Ηλιόπουλος (κάνει «μπαμ» από χιλιόμετρα ότι δεν την πιστεύει) και για το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα ήταν κάθε άλλο παρά ωραία – η αντίθεση λόγων και πραγματικότητας πάντα βγάζει γέλιο στις κωμωδίες.

➥ Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει πολύ αυτή την ταινία, αλλά δεν βγάζει γέλιο. Η ατμόσφαιρα στη χώρα μας είναι πολύ πιο χάλια από αυτήν που προσπαθεί να «φτιάξει» ο Ηλιόπουλος, μονολογώντας αμήχανα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

➥ Η επιδείνωση της ψυχολογικής κατάστασης άλλων είναι ορατή και κάποιων άλλων όχι και τόσο. Ομως κάθε μέρα που περνά γίνονται ολοένα και πιο «χειροπιαστές» η δυσαρέσκεια, η δυσθυμία, η οργή που σωρεύεται, η αίσθηση της πολιορκίας, η απελπισία και το μίσος για όσους θεωρούνται υπεύθυνοι για την κατάσταση (πάντα κάποιοι θεωρούνται υπεύθυνοι, είτε είναι είτε όχι).

➥ Οι άνθρωποι συνοδεύουν σκύλους που δεν φορούν φίμωτρο και φορούν οι ίδιοι (τη μάσκα)! Στέλνεις γραπτό μήνυμα στην κυβέρνηση ή κουβαλάς βεβαίωση αν θέλεις να πετάξεις τα σκουπίδια.

➥ Σου απαγορεύουν να έχεις εισόδημα και καταστρέφεσαι απολύτως νόμιμα για να… σωθείς από τον κορονοϊό. Κι αν τολμήσεις να βγεις έξω για να ξεσκάσεις, θα σε σκυλοβρίζουν αναιδείς «παπαγάλοι» της εξουσίας, «στολίζοντάς» σε μάλιστα και με ειρωνείες.

➥ Ναι μεν ο άνθρωπος αντέχει πολλά, αλλά δεν δύναται να τα αντέξει όλα για πολύ καιρό και το σημείο βρασμού αρκετών δείχνει να… πλησιάζει.

➥ Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να συμβεί, αν ξεπεραστεί αυτή η αόρατη «κόκκινη γραμμή» των αντοχών και της ανοχής του λαού μας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα