ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 18/03/2021

➤ Είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν: «Ακουσα τις προάλλες ότι έρχονται εδώ επειδή είμαι καλός τύπος. Να μην έρθουν!»

➤ Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Τζορτζ Στεφανόπουλο για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC απέδειξε ότι και οι καλοί άνθρωποι, όπως ο Τζο Μπάιντεν, έχουν κάθε καλή πρόθεση να απελαύνουν καλούς λαθρομετανάστες στην καλή πατρίδα τους. Ολοι οι καλοί ΔΕΝ χωράνε!

➤ Εχοντας κατά νου όσα είπε τώρα ο κ. Μπάιντεν για τους μετανάστες μπορούμε, έστω εκ των υστέρων, να αξιολογήσουμε τις απίθανες αρλούμπες που έλεγαν «έγκριτοι» αναλυτές για τον «μεταναστοφάγο» Τραμπ και τον ανθρωπισμό του νέου προέδρου, που θα άνοιγε διάπλατα τις πύλες των ΗΠΑ για να περάσουν οι οικονομικοί μετανάστες.

➤ Είναι παράξενο, αλλά ισχύει: ακόμα και οι ευφυέστεροι των ανθρώπων πιστεύουν -και μάλιστα με πάθος- σε παιδαριώδεις μύθους για «καλοσύνες» στην αρένα της πολιτικής.

➤ Η πολιτική είναι συμφέρον, ισχύς, ιδέες, πεποιθήσεις, εκμετάλλευση αδυναμιών των άλλων και υπερπροβολή των δικών μας δυνατοτήτων.

➤ Αυτά με τις καλοσύνες των χαμογελαστών ανθρώπων δεν πιάνουν ούτε στους τηλεθεατές των σίριαλ. Μόνο οι ψηφοφόροι (κάνουν ότι) τα πιστεύουν.

➤ Και εδώ στην Ελλάδα καλύτερα να βαστάμε πολύ μικρό καλάθι, όποτε κάνουμε λόγο για «αφελείς» και «εύπιστους». Συμφέροντα υπάρχουν. Και ανάγκες. Και πάθη. Και φιλοδοξίες.

➤ Ελεγε κάποτε (προ ευρώ) δημοσιολόγος από τηλεοράσεως: «Εχετε δει πουθενά στην επικράτεια κάποιον να καίει δεκαχίλιαρα; Οχι; Ε, τότε, ουδέν κορόιδο υπάρχει εν Ελλάδι».

➤ Αυτή η φράση ισχύει στο ακέραιο. Ακόμα και οι αναλφάβητοι, οι ανίδεοι, εκείνοι που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την κοινότητα, κάπου ποντάρουν, όποτε έρχονται σε επαφή με έχοντα πολιτική ή οικονομική ισχύ.

➤ Οσοι είναι εντελώς ανιδιοτελείς καταλήγουν να κουβαλούν τον σταυρό και τον δικό τους, αλλά και όλων των άλλων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα