ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 07/05/2021

➤«Ελευθερία». Αυτή η ιερή λέξη ήταν το ζητούμενο για τους Μαδριλένους, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές στην περιφέρειά τους ψήφισαν μαζικά τη δεξιά Ισαμπελ Ντίαθ Αγιούσο (φωτό).

➤ Η Ελευθερία, την οποία υπερασπίστηκε και πρακτικά και λεκτικά η 42χρονη Ντίαθ Αγιούσο, είναι ακριβώς εκείνη που αρνούνται πεισματικά σε εμάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι διάφορης μορφής και λειτουργίας… υπάλληλοί του.

➤ Εδώ που τα λέμε, από τη δική τους πλευρά καλά κάνουν. Αν είχαμε ουσιαστικές ελευθερίες και ζούσαμε σ’ ένα κανονικό κράτος, οι νυν εξουσιαστές δεν θα είχαν θέσεις ευθύνης, δεν θα ασκούσαν επιρροή, δεν θα πλούτιζαν σε βάρος μας.

➤ Η Αγιούσο, ως περιφερειάρχης Μαδρίτης, αρνήθηκε να αλυσοδέσει τους πολίτες της περιφέρειάς της και να καταστρέψει την αγορά επιβάλλοντας δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, όπως οι τριτοκοσμικοί κληρονόμοι της εξουσίας στην μπανανία μας.

➤ Η ανερχόμενη Ισπανίδα πολιτικός επέβαλε πολύ χαλαρά περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις λειτούργησαν περίπου φυσιολογικά – κάτι που επιβράβευσαν οι ψηφοφόροι.

➤ Η Ισαμπελ Ντίαθ Αγιούσο απέρριψε τη λογική των παρατεταμένων και αυστηρών lockdowns που επέβαλε η κεντρική κυβέρνηση (που ελέγχεται από την ισπανική Κεντροαριστερά) και γλίτωσε τους πολίτες της περιφέρειάς της από την ανεργία, τη φτώχεια, την κατάθλιψη που φέρνουν μαζί τους τα αυταρχικά λουκέτα με την… υγειονομική πρόφαση. Αυτή ήταν η τεράστια διαφορά της από τους συστημικούς πολιτικούς.

➤ Εδώ, η Ελευθερία δεν έχει οπαδούς στις ηγεσίες των κομμάτων. Σύσσωμα τα κόμματα σε όλο το πολιτικό φάσμα ήταν σύμφωνα με την κατάργηση των ατομικών ελευθεριών των Ελλήνων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επέμεινε να εξαιρεί τον εαυτό του και τους κολλητούς του από τα περιοριστικά μέτρα.

➤ Oχι μόνο δεν υπάρχουν ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι στην αξιοθρήνητη ελληνόφωνη νομενκλατούρα, αλλά ηγέτες και ηγετίσκοι άκουγαν απαθείς ορισμένους ξυλοσχίστες, που πρότειναν τη λήψη μέτρων τύπου Κίνας (!) για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας.

➤ Βέβαια, οι Μαδριλένοι δεν απήλαυσαν μονόπρακτα Τσιόδρα να κλαίει φορώντας λεκιασμένη φανέλα και στρατηγό τσέπης Χαρδαλιά να αγριεύει. Γι’ αυτό δεν ξέρουν τι χάνουν.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα