ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 01/06/2021

➤ Η εμφάνιση της Ελενας Παπαρίζου στη Eurovision προκάλεσε (περιέργως, λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά να κάνουμε) διάφορες συζητήσεις. Το ζήτημα των παραπανίσιων κιλών της σχολιάζεται* ακόμα!

➤ Σε μία από τις πολλές συζητήσεις ειπώθηκαν και τα κάτωθι, τα οποία μεταφέρθηκαν στη στήλη σχεδόν αυτολεξεί: «Οταν απαγορεύεται η δυσμενής κριτική κάπου τότε αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται συνολικά η κριτική.

➤ Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας δεν απαγορεύει τον εγκωμιασμό των όποιων ηγετικών ικανοτήτων του. Τη δυσμενή κριτική απαγορεύει και μάλιστα επί ποινή θανάτου. Γι’ αυτό λέμε ότι οι κάτοικοι της χώρας του δεν έχουν δημοκρατικά δικαιώματα. Επειδή δεν μπορούν να τον σχολιάσουν δυσμενώς.

➤ Αρα, πρέπει να υπάρχει και να αναγνωρίζεται το δικαίωμα δυσμενούς κρίσης και για την εμφάνιση κάποιας διασημότητας. Οταν έλεγαν, κρίνοντας από την εμφάνισή της, ότι η Ελενα Παπαρίζου είναι «κουκλάρα» και «αστέρι», ουδείς δυσφορούσε. Μάλιστα, ήταν κάτι που η ίδια επιδίωκε επιδεικνύοντας τα κάλλη της.

➤ Τώρα που έχει πάρει κιλά, δεν πρέπει να το λέμε; Μας επιτρέπεται το 50% των δημοκρατικών δικαιωμάτων; Μόνο να λέμε “μπράβο” και “ζήτω” επιτρέπεται;

➤ Οταν λέμε τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο χοντρούς, κάτι που είναι αληθές, γιατί δεν ενοχλείται σχεδόν κανείς (εκτός από τους ίδιους);»

➤ Στις πολλές απαντήσεις που επιδέχονται τα παραπάνω να προστεθεί και αυτή της στήλης, που επισημαίνει: η Ελενα Παπαρίζου δεν συμμετείχε και δεν στήριξε κυβέρνηση που υπέστειλε τη σημαία από τα Ιμια και έστειλε τον Οτσαλάν στην Κένυα, για να μπαγλαρωθεί στη συνέχεια από τους Τούρκους.

➤*Μακάρι να είχε γίνει αντικείμενο τόσο έντονων συζητήσεων και η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη. Αυτό θα αποτελούσε αισιόδοξο μήνυμα για τα αξιολογικά κριτήρια του κοινού.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα