ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 19/07/2021

➤ «Όποιος ήλπιζε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει. […] Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα είναι ασθενέστερη σε σχέση με όσο ήλπιζαν οι αξιωματούχοι Υγείας. […] Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιον βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος».

➤ Τα παραπάνω δεν τα είπε κάποιος «ψεκασμένος» ή «τζαμπατζής», όπως αποκαλεί υποτιμητικά εκατομμύρια Ελληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

➤ Στο Ισραήλ είναι ακόμα ενεργή η πανδημία, παρόλο που η χώρα διακρίθηκε για τη μαζικότητα του εμβολιαστικού εγχειρήματός της. Όμως, όπως αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, τα εμβόλια δεν είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα και -όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα- ίσως να μην είναι καν λύση…

➤ Παρακολουθώντας τις συζητήσεις που γίνονται σε άλλες χώρες για το θέμα της πανδημίας, αναρωτιέσαι για ποιον λόγο στην Ελλάδα οι «άριστοι» συμπεριφέρονται με τόσο αυταρχισμό, αντιπάθεια για τον λαό και εκφράζουν με τόση απολυτότητα τις θέσεις τους για τα εμβόλια.

➤ Φυσικά, η απάντηση στα παραπάνω δεν είναι και τόσο ευχάριστη – ούτε για τα πολιτικά κόμματα ούτε για την κοινωνία: Βρίσκουν και τα κάνουν. Αν συναντούσαν σοβαρές αντιδράσεις (και σοβαρή αντίδραση δεν είναι η… γκρίνια) δεν θα αυθαιρετούσαν.

➤ Κι οι Ισραηλινοί; Πρωτοπόρησαν μεν στον εμβολιασμό, αλλά τώρα έχουν αμφιβολίες για την επιλογή τους. Μήπως είναι «ψεκασμένοι»; Μήπως δεν παρακολουθούν αρκετό στρατηγό τσέπης Χαρδαλιά και ευσυγκίνητο ιεροψάλτη-ιατρό Τσιόδρα στις τηλεοράσεις τους; Μήπως πρέπει ο Μπένετ να καθίσει στα θρανία για να τον μάθει πολιτική ο Μητσοτάκης ή μήπως πρέπει να γίνει το αντίθετο;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα