ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 26/10/2021

➤ Σήμερον έχουμε τα… άπαντα του Γιώργου Κύρτσου. Εναλλακτικά, το μάθημά μας μπορεί να ονομαστεί «χαμένη ψήφος». Που λέτε, ο «δεξιός» ευρωβουλευτής, που κάποτε ήταν… πυλώνας του «δεξιού» Τύπου, δείχνει να μην έχει απολέσει την κνίτικη πατίνα του (ήταν στην ΚΝΕ Λονδίνου, στα νιάτα του, αυτός ο γίγας).

➤ Ειδικά τώρα, που γνωρίζει ότι είναι η πρώτη και η τελευταία θητεία του στην Ευρωβουλή, δίνει ρεσιτάλ. Λίγο να τον παρακολουθήσεις στο twitter και θα μάθεις πολλά για την παθογένεια της παράταξης.

➤ Εγραψε ο Κύρτσος με αφορμή το περιστατικό με τον φονευθέντα Ρομά από τα πυρά της ΕΛ.ΑΣ.: «Ο τρόπος που σκότωσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. 20χρονο μικροκακοποιό δείχνει έλλειψη σωστής εκπαίδευσης και επαγγελματισμού. Επρεπε να τον εξουδετερώσουν με άλλον τρόπο».

➤ Αυτό το «έπρεπε να τον εξουδετερώσουν με άλλον τρόπο» σπάει κόκαλα. Δείχνει ότι η μεταφυσική δεν έχει χάσει την αίγλη της στον κόσμο των πολιτικών – μια και το να σταματήσεις έναν κακοποιό που πάει να σε πατήσει με το αμάξι με «άλλον τρόπο» πλην του πυροβολισμού εμπίπτει στην αρμοδιότητα προσωπικοτήτων, όπως ο Γιούρι Γκέλερ.

➤ Ο Κύρτσος δεν χόρτασε με την πρώτη ανάρτηση για το περιστατικό με τον Ρομά και επανήλθε: «Δεν βοηθάει η πολιτικοποίηση του θανάτου 20χρόνου μικροκακοποιού στο Πέραμα. Αντιπαραγωγικές οι φωνές υπέρ των αστυνομικών, όπως και εκείνες που αναφέρονται σε “σερίφηδες” και “χούντες”. Να διερευνηθεί η υπόθεση. Να διδαχθούμε από ενδεχόμενα λάθη, παραλείψεις. Σωστός ο Θεοδωρικάκος».

➤ Ο πρώην κνίτης Κύρτσος συγχαίρει τον πρώην κνίτη Θεοδωρικάκο και βρίσκει ότι είναι «αντιπαραγωγικές οι φωνές υπέρ των αστυνομικών». Με τις υγείες μας.

➤ Και το καλύτερο για το φινάλε. Εγραψε χθες ο Κύρτσος στο twitter: «Λεπέν – Ζεμούρ, Χ στις δημοσκοπήσεις για τον α’ γύρο των προεδρικών του Απριλίου, με 16%. Ο Ζεμούρ, έμπειρος δημοσιογράφος, παρουσιαστής, αναλυτής, δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα, κυριαρχεί στα ΜΜΕ. Παίρνει ψήφους από Κεντροδεξιά και Ακροδεξιά. Δείχνει διολίσθηση Γαλλίας προς τα δεξιά».

➤ Την πιάσατε τη λέξη «διολίσθηση» όταν αναφέρεται στη Γαλλία, που -κατά την άποψή του- κλίνει επί τα δεξιά; Υπάρχει περίπτωση δεξιός να μιλούσε για δεξιά… διολίσθηση;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα