ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 23/11/2021

➤ Η κίνηση του Άρη Σερβετάλη να διακόψει τις παραστάσεις του έργου «Ρινόκερος», το οποίο ανέβαινε για ακόμη μια χρονιά στο θέατρο «Κιβωτός», επειδή δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους, που είχαν δικαίωμα να το παρακολουθήσουν, και σε ανεμβολίαστους, που αποκλείονταν, είναι η συμβολικότερη και ισχυρότερη κίνηση αντίστασης των ημερών μας.

➤ Το γεγονός ότι αυτός ο ηθοποιός απαρνείται το εισόδημά του -για άγνωστο χρονικό διάστημα- και την έντονη ευφορία των επιτυχών παραστάσεων για χάρη του κοινού του είναι μια ισχυρή αχτίδα φωτός στο πυκνό σκοτάδι της υποκρισίας, τις ιδιοτέλειας και της αυθαιρεσίας της εξουσίας.

➤ Τίποτε δεν διδάσκει και δεν συγκινεί περισσότερο τους ανθρώπους από το προσωπικό παράδειγμα. Μόνο οι πράξεις μας είναι εκείνες που ανοίγουν δρόμους για να τους βαδίσουν οι άνθρωποι. Τα λόγια, όταν δεν συνοδεύονται από πράξεις, στρέφουν όσους τα ακούνε στην αντίθετη κατεύθυνση.

➤ Ο Αρης Σερβετάλης είναι ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που διδάσκουν ήθος με τις πράξεις τους. Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό ότι αυτός ο ηθοποιός ενσάρκωσε τον άγιο Νεκτάριο στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» («Man of God»).

➤ Μακάρι ο Αρης Σερβετάλης να συνεχίσει να εμπνέει με τις πράξεις και τη δουλειά του τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους μεγαλύτερους. Λιγόστεψαν στις μέρες μας εκείνοι στους οποίους μπορεί να προσβλέπει το κοινό.

➤ Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η κίνηση του Αρη Σερβετάλη αποτελεί -δίχως να το επιδιώκει ο ηθοποιός- μια έμμεση, άρρητη παρότρυνση στον υπόλοιπο καλλιτεχνικό κόσμο να πάρει θέση απέναντι στην άθλια πολιτική της αντικοινωνικής κυβέρνησης.

➤ Από πού κι ως πού αποκλείονται εκδικητικά και μικρόψυχα οι ανεμβολίαστοι από τον πολιτισμό; Ποιος είναι ο κύριος Μητσοτάκης και από πού πήρε την εξουσιοδότηση να αποκόψει υγιείς Ελληνες, από τους οποίους ουδείς κινδυνεύει, από το θέατρο;

➤ Ποιο είναι το υγειονομικό σκεπτικό με το οποίο έκρινε η κυβέρνηση ότι όσοι ανεμβολίαστοι κάνουν ράπιντ τεστ, που θα αποδειχθεί αρνητικό, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους εμβολιασμένους;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα