ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 24/11/2021

➤ Έκανε κόμμα ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και εκείνοι που ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία της «ενότητας» του πατριωτικού χώρου έσπευσαν να τον κατηγορήσουν περίπου ως… διασπαστή.

➤ Μα τι να διασπάσει κάποιος στην πολιτική; Συμμετέχει (αυτό προβλέπει το πολίτευμα) και κρίνεται από τους πολίτες και στο τέλος επικρατεί εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.

➤ Είναι και παιδαριώδες και παράλογο να αξιώνει κάποιος από τους άλλους να μην πολιτευτούν διότι θα διασπαστεί το δικό τους το «μαντρί». Αν νιώθουν τόσο ανασφαλείς για το δικό τους κόμμα δεν φταίει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, αλλά οι ίδιοι που δεν φρόντισαν να γίνουν ισχυρότεροι, καλύτεροι, εξυπνότεροι και ταχύτεροι.

➤ Επίσης, είναι και αντιδημοκρατικό να απαιτείς να μην κάνουν κόμμα οι άλλοι διότι θα «πληγεί η ενότητα του πατριωτικού χώρου». Αν τόσο καιρό αυτός ο χώρος δεν έχει δει χαΐρι και προκοπή, μήπως ευθύνονται οι κατά καιρούς επικεφαλής των σχηματισμών; Αποκλείεται για την έλλειψη ισχυρής και πειστικής εκπροσώπησης του εθνικού χώρου να ευθύνονται όσοι ουδέποτε συμμετείχαν στον κομματικό ανταγωνισμό.

➤ Και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: ο Εμφιετζόγλου έχει αποδείξει τον πατριωτισμό του με τον δύσκολο τρόπο: έχει προσφέρει τόσο πολύ χρήμα σε διάφορες υποθέσεις που αφορούν τον Ελληνισμό όσο δεν έχουν δώσει όλοι μαζί οι «εθνοσωτήρες» που τον μέμφονται διότι θα χάσουν ψήφους.

➤ Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μπορεί να τα καταφέρει στο εγχείρημά του, μπορεί και όχι. Ομως, η συμμετοχή του στα κοινά ήδη έχει κάνει καλό στις κοινές υποθέσεις, διότι παραδειγματίζει και άλλους επιχειρηματίες, που έχουν εθνικές ανησυχίες και πολιτικές φιλοδοξίες, να εκδηλωθούν ανοιχτά και να πάρουν θέση για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα.

➤ Υπό αυτή την έννοια κάθε κόμμα που καταθέτει στην κρίση του λαού ελληνοκεντρικές θέσεις και απόψεις προσφέρει υπηρεσία στην πατρίδα. Ακόμα κι αν δεν ευδοκιμήσει εκλογικά, θα έχει εκπαιδεύσει κάποιους -λίγους ή πολλούς, δεν έχει σημασία- Ελληνες πατριώτες στην πολιτική δράση.

➤ Ας κατέβουν όλοι, λοιπόν, στον πολιτικό στίβο κι ας επικρατήσει ο ισχυρότερος και καλύτερος.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα