ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 16/12/2021

➤Κάτι που αξίζει να υπενθυμιστεί για την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ράδιο Αρβύλα»: Τον Οκτώβριο του 2019, στις μιντιακές ειδήσεις διαβάσαμε ότι οι παρουσιαστές της εκπομπής καταδικάστηκαν να πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ σε καρκινοπαθή τον οποίο κορόιδευαν για τη φωνή του!

➤Συγκεκριμένα, στο «Ράδιο Αρβύλα» μεταδόθηκε απόσπασμα από ομιλία του Απόστολου Κενανίδη, προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, και ο Αντώνης Κανάκης είπε, χλευάζοντας τη λεπτή (λόγω της καρκινοπάθειας) φωνή του Α. Κενανίδη: «Μην κολλάτε σε κλισέ – πώς έχετε στο μυαλό σας τους νταλικέρηδες. Τους έχουμε όλοι λίγο διαφορετικά στο μυαλό μας, αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό».

➤Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη, μιλώντας στο Open TV είπε τα εξής: «Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα».

➤Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, και ο σταθμός ΑΝΤ1 και το «Ράδιο Αρβύλα», παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για την πάθηση του κ. Κενανίδη, αρνήθηκαν να επανορθώσουν τις αθλιότητες που μεταδόθηκαν:

➤«Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο, επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, και από τον ΑΝΤ1, αλλά το αρνήθηκαν. Ανταλλάχθηκε σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής, και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης.

➤»Το δικαστήριο έκρινε αυτό που προβάλαμε εμείς, ότι ο κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για την ίδια τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά, όπου κατοικεί η οικογένειά του, ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε, γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της και της οικογένειάς της.

➤»Δυστυχώς, ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής, οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο ήταν πως έχουν πλούσια ανθρωπιστική και κοινωνική δραστηριότητα στη Σιέρα Λεόνε και σε άλλες χώρες του κόσμου».

➤Αυτό το περιστατικό μιλά από μόνο του και λέει πολλά…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα