ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 17/01/2022

➤ Όπως απέδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων στη μακρινή Αυστραλία, το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ήταν ούτε υγειονομικό ούτε νομικό. Ηταν πολιτικό. Το δικαστήριο τον δικαίωσε και ο υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του και διέταξε την απέλασή του.

➤ Οσα ακούγαμε για νόμο τάδε και διάταξη δείνα και λεπτομέρειες περί του υγειονομικού στάτους του Τζόκοβιτς και των νομικών κινήσεων και διαδικασιών ήταν αποπροσανατολιστικά: Ο εμβολιασμός είναι πολιτικό θέμα και ο Τζόκοβιτς ως ανεμβολίαστος (και δη Σέρβος και χριστιανός ορθόδοξος) αντιμετωπίστηκε περίπου σαν υποκινητής σε στάση.

➤ Για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εμβόλιο αντιμετωπίζεται από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου σαν «ιερό δισκοπότηρο», σαν απόδειξη της νομιμοφροσύνης των υπηκόων και δουλοπαροίκων τους. Οποιος δεν προχωρά σε εμβολιασμό τιμωρείται.

➤ Η τιμωρητική διάθεση για τους ανεμβολίαστους προκύπτει και από τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος είπε ότι θέλει να τους σπάσει τα νεύρα – κατ’ άλλους η μετάφραση του ρήματος «emmerder», που χρησιμοποίησε ο Μακρόν, είναι πολύ πιο χυδαία.

➤ Ολα είναι πολιτικά σ’ αυτόν τον εφήμερο κόσμο μας. Γι’ αυτό, αν επιθυμούμε να επηρεάζουμε το περιβάλλον, οφείλουμε να ασχολούμαστε με τη δημόσια σφαίρα – αφού πρώτα οικοδομήσουμε μια ενάρετη προσωπικότητα. Η εργασία εντός και εκτός πρέπει να είναι ταυτόχρονη.

➤ Από τη μια πλευρά, αν έχεις προβληματική προσωπικότητα και δεν έχεις «δουλέψει» τα του εαυτού σου, δεν θα κάνεις καλό στους γύρω σου, αν ασχοληθείς με τα κοινά.

➤ Από την άλλη, αν απέχεις από τα κοινά ενώ είσαι ακέραιος άνθρωπος, τότε τη θέση σου στη δημόσια σφαίρα θα καταλάβει κάποιος διεφθαρμένος, εμπαθής, κακοπροαίρετος.

➤ Ο οίκος και ο δήμος πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα