ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 28/02/2022

➤ Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι θα απαγορευτεί εντός Ε.Ε. η λειτουργία των ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων Russia Today και Sputnik.

➤ Τα πρακτορεία των Γκρίζων Λύκων και οι τουρκικοί προπαγανδιστικοί βόθροι θα λειτουργούν κανονικά, δηλαδή, και η Ε.Ε. θα απαγορεύσει να ακούγεται και να διαβάζεται η ρωσική εκδοχή για τα πράγματα. Το «μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης» δεν της το μετέφρασε κάποιος στα γερμανικά για να το καταλάβει.

➤ Τη λογοκρισία της μαύρης συμφοράς την καταλάβαμε και στην πανδημία, όπου επιτρεπόταν να πεις μόνο μία άποψη: την επίσημη. Ολα τα άλλα χαρακτηρίζονταν fake news (ψευδείς ειδήσεις).

➤ Πολλά τέτοια, σαν τις ιδέες και τις προτάσεις της Φον ντερ Λάιεν, πήγαν να «φορέσουν» στην ανθρωπότητα, αλλά τελικά αυτά τα «ρούχα» ξεφτίζουν γρήγορα…

➤ Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το ακόλουθο σκεπτικό για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία):

➤ «Ο αποκλεισμός από το SWIFT είναι “πέτσινη” απειλή. Ο λόγος; Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Η ρωσική κεντρική τράπεζα θα κάνει το clearing. H τράπεζα αυτή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκκαθάριζε τον χρυσό (κάποιος ήρθε από το Αουσβιτς) του Ράιχ και ο κεντρικός τραπεζίτης Βάλτερ Φουνκ, που κάθισε στη Νιρεμβέργη, καθόταν στο ίδιο Δ.Σ. με τους ομολόγους του από τις συμμαχικές χώρες. Περίεργες ιστορίες…

➤»Κίνα, μάλλον Τουρκία και ίσως χώρες του Κόλπου και σίγουρα κάτι Νιούε, Παλάου, Μάρσαλ η κάποια καραϊβική μπανανιά θα γίνουν διεθνή κέντρα συναλλαγών σε αέριο και πετρέλαιο. Ναι, μα δεν έχουν κυρώσεις; Όχι, θα γίνει corresponding bank από τη Ρωσία στην Κίνα και αν θέλει η Δύση να δύσει, ας βγάλει και την Κίνα από το SWIFT.

➤»Eνα μικρο θετικό: Θα “ψοφήσουν” τοις πράγμασι οι συμφωνίες αυτόματης ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, γιατί ο Ρώσος θέλει συνάλλαγμα, ακόμα και κατάμαυρο».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα