ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 01/03/2022

➤Η ημέρα χθες ήταν… μαγική. Εληγε η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 – Ιουνίου 2021 για πληττόμενους λόγω Covid εργοδότες, για πληρωμή τελών κυκλοφορίας, δόσεων στην Εφορία και για υποβολή δηλώσεων «Πόθεν Εσχες».

➤ Οι ουρές έξω από τις τράπεζες ήταν τεράστιες και, ως συνήθως, επικρατούσε «μία ωραία ατμόσφαιρα», που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «Ο ατσίδας».

➤ Ειδικά αυτό το «Πόθεν Εσχες» είναι εμπνευσμένη επινόηση του κράτους για να παιδεύει τζάμπα και βερεσέ διάφορες κατηγορίες μισθωτών (δημοσιογράφοι), δημοσίων λειτουργών, εκδοτών και άλλων.

➤ Βρε μανίτσα μου, αφού ξέρεις τι έχω. Σ’ τα δηλώνω. Γιατί θέλεις να με υποχρεώνεις να τα ξαναδηλώνω και να παλεύω στον βρόντο με τις καρτέλες στη ρημαδοϊστοσελίδα σου;

➤ Ξέρεις τα εισοδήματά μου, ξέρεις τα ακίνητά μου, ξέρεις τις καταθέσεις μου, ξέρεις τα οχήματά μου, τα φέσια μου, όλα. Ποιος είναι ο λόγος να σ’ τα ξαναγράφω; Τιμωρία με βάζεις; Γιατί μου κακιώνεις; Επειδή δεν έχω μεταναστεύσει ακόμα;

➤ Αν το κράτος (ποιο κράτος, αλλά λέμε τώρα… χάριν της συζήτησης) ενδιαφερόταν στ’ αλήθεια να εξυπηρετήσει τον πολίτη, θα μπορούσε να σου στείλει ένα e-mail, μια επιστολή, μια τούφα από σήμα καπνού και να σου πει:

➤ «Κύριε Χατζημυτζήθρα μου και κυρία Τουφεκαλευρίδου μου, ιδού η λίστα με όλα όσα έχουμε καταγράψει ότι έχετε, χρωστάτε και οφείλετε. Είναι ακριβής; Θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι;»

➤ Εσύ θα μπορούσες τότε να κάνεις όποια διόρθωση νομίζεις (ή και καμία, αν η κρατική καταγραφή ήταν ακριβής) και να συνεχίσεις ανέφελα τον βίο σου. Ομως αυτά δεν περνάνε εδώ. Πρέπει να κάτσεις να πονοκεφαλιάσεις και να τα ξαναγράψεις – αν βγάλεις άκρη τι ακριβώς θέλει το σύστημα.

➤ Και σαν να μην έφτανε αυτό, επινοούν και πρόστιμο, αν δεν βρήκες χρόνο να συμπληρώσεις αυτή την μπούρδα!

➤ Και για το τέλος δύο ερωτήσεις: το «Πόθεν Εσχες» του Μιχάλη Χριστοφοράκου ήταν ΟΚ; Η βαλίτσα με τα μετρητά που κουβάλησε ο Τσουκάτος στα γραφεία της πασοκάρας σε ποια καρτέλα του «Πόθεν Εσχες» καταχωρίστηκε;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα