ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 05/04/2022

➤ Ο Ζελένσκι την Πέμπτη θα κάνει υπερωρίες. Θα μιλήσει και στην ελληνική Βουλή και στην κυπριακή. Αυτό είναι καλό, μεν, αλλά ατελές. Καλό διότι πρέπει να δίδεται ο λόγος στους ηγέτες χωρών που δέχονται επίθεση, αλλά ατελές μια και θα κάνει μονόλογο και -τουλάχιστον στην περίπτωση του ελλαδικού Κοινοβουλίου- δεν προβλέπονται αντιφωνήσεις.

➤ Η όλη διαδικασία που έγινε στην περίπτωση του Κοινοβουλίου μας ήταν κάπως ατυχής. Στην αρχή το ανακοίνωσε αέρα πατέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας δεδομένη τη συμφωνία της Βουλής.

➤ Εδώ που τα λέμε, οι «δυναστείες» τύπου Μητσοτάκη, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας τόσα σκαλιά κάτω στην παγκόσμια κατάταξη, θεωρούν και την Ελλάδα και τους θεσμούς ιδιοκτησία τους – οικογενειακά φέουδα που ορίζονται κατά τις βουλές των εκάστοτε «γεναρχών».

➤ Ηθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει ο Ζελένσκι, θα μιλήσει. Ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής, αν δεν απατώμεθα, λειτουργώντας διακοσμητικά είπε «ναι» και οι αρχηγοί των κομμάτων θα πάνω στο Κοινοβούλιο για να δουν ένα βίντεο (μακάρι να είναι ζωντανή η σύνδεση) με τον Ζελένσκι, κι έπειτα στα σπιτάκια τους.

➤ Μη θέλουν και πολυτέλειες, όπως είναι ο διάλογος… Είναι δυνατόν στην Ελλάδα διάλογος; Αυτά γίνονται στις κανονικές δημοκρατίες. Τέλος πάντων, καλό θα ήταν να είχε προβλεφθεί διάλογος με τον Ζελένσκι μην τυχόν και του έλεγε κάποιος αρχηγός ότι οι Ελληνες εδώ και στην Κύπρο αντιμετωπίζουν τουλάχιστον με αποστροφή, αηδία και οργή τις πολλές φιοριτούρες που κάνει στον Ερντογάν, διότι δεν ξεχνούμε ούτε τον Αττίλα του ’74 ούτε τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας ούτε τα πογκρόμ στους Ελληνες της Πόλης ούτε όλες τις υπόλοιπες θηριωδίες της γείτονος σε βάρος ημών, αλλά και άλλων λαών, φυλών και μειονοτήτων.

➤ Ο κ. Ζελένσκι έχει τα θέματά του με τους Ρώσους, αλλά έχουμε κι εμείς (και όσοι στον πλανήτη μας συμμερίζονται τις πανανθρώπινες αξίες) τα δικά μας με τους Τούρκους. Γι’ αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει τη δική του άποψη πάνω στα προαναφερθέντα…
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα