ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 13/04/2022

➤Κι ας υποθέσουμε ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου όχι μόνο δεν ήταν φουσκωμένοι, αλλά ότι παραλαμβάνονταν από καταναλωτές που έκπληκτοι διαπίστωναν ότι ήταν… ελαφρύτεροι κατά 10% και 20% και 30%.

➤Κι ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε ακρίβεια και πως το περιλάλητο «καλάθι της νοικοκυράς» γέμιζε ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με τα περυσινά δεδομένα.

➤Κι ας υποθέσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε πουλήσει και τα 32 ακίνητα που διαθέτει για να μοιράσει τα χρήματα από την πώλησή τους στα ορφανά παιδιά.

➤Κι επίσης να υποθέσουμε ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν νικούσε στα σημεία τις δικές μας διπλωματικές κινήσεις και είχε εκβληθεί κανονικότατα από το ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα η Ρωσία τής έτριζε τα δόντια.

➤Ας κάνουμε και την επιπλέον υπόθεση πως τα Σκόπια είχαν εθελουσίως μετονομαστεί σε Ανω Ντίσνειλαντ των Βαλκανίων και ότι ο Γκρούεφσκι και ο Ζάεφ είχαν παρουσιαστεί εθελοντικά στον Ελληνικό Στρατό για να κάνουν μόνο αγγαρείες (εστιατόρια, μαγειρεία, αποψίλωση), δίχως να έχουν το δικαίωμα να φέρουν όπλο.

➤Τέλος, ας κάνουμε την υπόθεση ότι το ζήτημα του χρέους είχε ρυθμιστεί και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εξόφληση -από την πλευρά της Γερμανίας- του αναγκαστικού δανείου που έλαβε από εμάς την περίοδο της Κατοχής.

➤Ακόμα και τα παραπάνω να ίσχυαν, πάλι θα έπρεπε να καταμαυριστεί το κυβερνών κόμμα για τις στερήσεις των ελευθεριών των πολιτών. Τα άθλια περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη (φωτό) για την «καταπολέμηση» του κορονοϊού είναι και ασυγχώρητα (η ελευθερία δεν είναι ανταλλάξιμο «είδος») και απεδείχθησαν ατελέσφορα.

➤Η απάντηση σ’ αυτό δεν μπορεί να είναι συγχωροχάρτι – ακόμα κι αν συνέτρεχαν οι λόγοι που παρατέθηκαν στην αρχή του κειμένου. Κι αυτοί οι λόγοι δεν συντρέχουν…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα