ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 04/05/2022

➤Η Αγία Γραφή γράφτηκε και δεν ξεγράφεται. Στο κείμενό της δεν πρέπει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κόμμα ούτε τελεία – ακόμα κι αν διαφωνούν διάφορες θλιβερές τηλεπερσόνες, που τους ακούς να αερολογούν (πάντοτε με το επιθετικό στιλ του ιδεολογικά ηγεμονεύοντος, που υποδύεται τον αδικημένο) και δεν μπορείς να αποφασίσεις αν σε οργίζουν ή απλώς λυπάσαι για λογαριασμό τους.

➤Για τον χριστιανισμό η ομοφυλοφιλία είναι απορριπτέα πράξη. Είναι ασχήμια, ύβρις, διαστροφή. Οσα κι αν λένε οι υπερπροβεβλημένοι μαρκετινίστες της παρακμής, όσα κι αν γράφουν, η πίστη μας δεν περιλαμβάνει τις πρακτικές τους.

➤Οι ιερείς που έστειλαν επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων πολύ καλά έπραξαν.

➤Ισως να μην αποδέχονται οι τηλεπερσόνες το γεγονός ότι όχι μόνο οι τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και οι ιερείς έχουν δικαίωμα να εξηγήσουν το χριστιανικό δόγμα στο κοινό, αλλά ούτως έχουσιν τα πράγματα.

➤Για την ομοφυλοφιλία καλό είναι να υπενθυμιστεί ένα σημαντικό χωρίο από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (Κεφ. Α΄ 26-27): «Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν, ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες».

➤Και για να απαντάται και το σόφισμα ότι ο Θεός αγαπά τους πάντες. Αυτό ισχύει, αλλά η αγάπη είναι για το ανθρώπινο πρόσωπο, όχι για τις πτωτικές έξεις και τις εωσφορικές πράξεις, που δύνανται να κάνουν.

➤Ο Χριστός αγαπά τους αμαρτωλούς, τους βοηθά να μετανοήσουν, αλλά δεν αγαπά την αμαρτία τους.

➤Και όπως έγραψε και ο Πλάτων στην Πολιτεία του (617e), «Αἰτία ἑλομένου· θεὸς ἀναίτιος». Η ευθύνη για τις επιλογές μας είναι δική μας. Ο Θεός δεν ευθύνεται.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα