ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 11/05/2022

➤ Μία από τις πιο θρυλικές ατάκες στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά είναι αυτή που λέει ο Ρόμπερτ Ντιβάλ στην ταινία «Αποκάλυψη Τώρα» (γυρίστηκε το 1979), όπου υποδύεται τον αντισυνταγματάρχη Μπιλ Κίλγκορ.

➤ Σε μια σκηνή που δύσκολα μπορείς να λησμονήσεις λέει το αμίμητο: «Λατρεύω τη μυρωδιά της [βόμβας] ναπάλμ το πρωί. […] Μυρίζει σαν… νίκη». Την ίδια στιγμή που το λέει αυτό στους εμβρόντητους και τρομαγμένους φαντάρους που τον ακούν, γίνεται βομβαρδισμός θέσεων Βιετκόνγκ από την αμερικανική αεροπορία.

➤ Οι Αμερικανοί έφυγαν μεν τρέχοντας από το Βιετνάμ, αλλά τους έμειναν αναμνήσεις για να γυρίσουν σημαντικές ταινίες, χρυσώνοντας το χάπι του στρατιωτικού διασυρμού τους.

➤ Η οικογένεια Μητσοτάκη δεν μπορεί να γυρίσει ταινία με τις αδιάκοπες πανωλεθρίες της – το πολύ καμιά βιντεοκωμωδία του χειρίστου είδους, που θα κοστίσει ίσα με τον Μεγάλο Περίπατο και δεν θα ψηφιστεί ούτε για να λάβει Χρυσό Βατόμουρο στο ετήσιο φεστιβάλ της κινηματογραφικής… κακιστείας (αν υπάρχει αυτή η λέξη).

➤ Ωστόσο, πού και πού, παρά το εν γένει αντικαλλιτεχνικό, αντιτουριστικό και ανέμπνευστο πέρασμα των χρυσοπληρωμένων Μητσοτάκηδων από το πολιτικό προσκήνιο, όλο και κάτι γίνεται που μας κάνει και γελάμε.

➤ Να, καλή ώρα σαν αυτό το πρόσφατο, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης έπειτα από τρία χρόνια στη δημαρχία της Αθήνας… ανακαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας και τα βάζει με τον Τάκη Θεοδωρικάκο (ο υπουργός με την επιτυχία της γάτας που κλότσησε ο σεσημασμένος Αλβανός).

➤ Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υποπτευθεί πόση ναπάλμ θα πέσει στις κάλπες των δημοτικών εκλογών και πόσο φούμο πρόκειται να εισπράξει, και προσπαθεί να περισώσει τα… άσωστα.

➤ Πολύ αργά για δάκρυα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα