ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 19/05/2022

➤Σήμερα είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Η μόνη τιμή που αξίζει σε αυτούς τους ξεχωριστούς Ελληνες, που έπεσαν θύματα της μάστιγας της Ασίας (όπως έχει αποκαλέσει τους Τούρκους ο Τζορτζ Χόρτον, ο Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη το 1922), είναι να αναγνωριστεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αυτό που διεπράχθη σε βάρος τους.

➤Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους είναι ζήτημα τιμής για το έθνος μας, αλλά και πρακτικό. Οταν αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα και αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, στην Τουρκία δηλαδή, θα μπορούμε να ζητήσουμε από τους απογόνους των γενοκτόνων αποκατάσταση του εγκλήματος – στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

➤Οι Τούρκοι πρέπει να πληρώσουν και ηθικά και πολιτικά και οικονομικά για όσα έχουν κάνει. Κι εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε άμεσο συμφέρον να γίνει.

➤Οι υπόλοιπες χώρες, όσο κι αν τα «σπάνε» κατά καιρούς με την Τουρκία, κάνουν πίσω στις αξιώσεις τους μόλις ηχήσουν τα χρυσία που θα ρίξουν οι απόγονοι των γενοκτόνων πάνω στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.

➤Οι ηγεσίες σε Δύση και Ανατολή από την Τουρκία ζητούν μόνο να τους σπρώχνει κάνα μετρητό και να τους ρουφιανεύει τους κατά καιρούς αντιπάλους τους. Δεν έχουν ζητήματα τιμής με τη χώρα που στήθηκε πάνω στα οστά των σφαγμένων εθνών και λαών, τα οποία αφανίστηκαν για να επιβληθεί η πανώλη του τουρκισμού.

➤Η Ελλάδα μόνο έχει βαθύ, υπαρξιακού επιπέδου, ζήτημα με την Τουρκία. Οσο μεγαλώνει η μια οντότητα συρρικνώνεται η άλλη. Ειρήνη με δαύτους μπορεί να θέλουν οι πολιτικοί μας, αλλά δεν θέλουν οι Τούρκοι. Και μια μέρα αυτό που πολλοί απεύχονται θα γίνει.

➤Γι’ αυτό, όσο υπάρχει καιρός, πρέπει να βρίσκουμε κουράγιο και διάθεση να ενημερώνουμε για τα εγκλήματα τούτης της χώρας όσο περισσότερους ευαισθητοποιημένους πολίτες του κόσμου μπορούμε.

➤Η αλήθεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός εκείνων που ζουν και αναπτύσσονται σε βάρος της ζωής, της τιμής, της αξιοπρέπειας των άλλων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα